ÖNCELIKLE gönül dostu okurlarıma Menderes Belediye Başkanı, Mustafa Kayalar’a hitaben yazılanı, dramatik bir mektubu paylaşmak istiyorum; “Sayın başkanım bana yapılan büyük bir haksızlık için yardımınızı talep ediyorum. Ben Menderes ilçenize bağlı beldelerde pazarcılık yapan ve 40 yıldır aynı yerde aynı tezgahını açan, 100 yaşında yaşlı bir adamım. Vergimi, harcımı ödüyorum, hiç aksatmadım. Hacı dedeleri olduğum için, pazarcı komşularımız beni tanır severler ve çoğu işine başlamadan önce, elimi öpüp, hayır duamı alıp işlerine başlarlar. Şimdiye kadar hep mutluydum. Ömrümün son günlerinde belediye başkanlığınız el değiştirdikten sonra, zabıtalarınız bana musallat oldu. Tezgah yerimi alıp HDP yandaşı bir doğu kökenli zata verdiler. Bu zatta benim tezgah yerimi taşeron olarak 8 bin liraya başka birine kiraladı. Beni de pazarın ücra bir köşesine attılar. Zabıtalarınız bana hiçbir suçum olmadığı halde durmadan musallat oluyorlar. Horluyorlar, hakaret ediyorlar ve her türlü baskıyı yapıyorlar. Lütfen bu haksızlıklara dur deyin. Tek umudum sizsiniz.”

Kendi ürünlerini satıyor

Bu satırları yazan kim? Mehmet Sağıroğlu. İzmir İli Tire ilçesinin bir mensubu. 100 yaşında, hala ekmeğini taştan çıkarmaya çalışan, asırlık bir dedemiz. Mehmet dedemiz hayatını pazarcılık yaparak geçirmiş. İzmir’in ilçelerinde (Ürkmez, Menderes, Gümüldür, Özdere) yarım asırdır tezgah açan, meyve, sebze, fide satan, Tire’de kendi bahçesinde yetiştirdiği ürünleri, pazarlarda vatandaşa satan bir dedemiz. Mehmet dedemiz yıllar önce hac faraziyesini yerine getirip hacı olmuş, pazarcılar arasında “Hacı Dede” olarak tanınıyor. Dürüstlüğü, insanlığı ile de nam salmış. Yaşından ve bu özelliklerinden dolayı da büyük saygı sevgi görüyor. İşte bu asırlık dedemiz, Menderes Belediyesi, AKP’den, CHP’ye geçtikten sonra, belediye zabıtalarının gadrine uğramış. Yarım asırdır hizmet verdiği pazar tezgah yeri elinden alınarak, HDP yandaşı olduğu iddia edilen birine verilmiş. Ve bu yandaş Hacı dedemizin tezgah yerini aldıktan sonra, bir başka yandaşına 8 bin liraya kiralayıp yolunu bulmuş.

O bir yörük

Peki, yıllar sonra hacı dedemize yapılan bu fenalığın sebebi ne? Hacı dedemiz ülkücü-Türkçü-milliyetçi çizgide bir Yörük. Oğullarını da o yönde yetiştirmiş. Erkek çocukları, Ethem ve Murat Sağıroğlu ikisi de Tire Ülkü Ocakları’ndan yetişme. MHP’nin her seçiminde, her etkinliğinde, Hep ön safta olanlar yürekli ülkücü gençlerden. Bu durum Menderes’te seçimi kazanan CHP-HDP ortaklığının gözünden kaçmamış ve hayatının son demlerini yaşayan asırlık dedemizin pazar tezgahının yerini elinden alarak, Bir HDP kökenliye vermişler. Hacı dedemizi de pazarın ücra bir pazar köşesine sürmüşler. İşte böyle dostlar. Görünürde olmayan ama tabanda kol kola yürüyen bir CHP-HDP ortaklığı var. Bunu inkar etseler de, böyle bir şey yok deseler de durum böyle. Yoksa İstanbul’da yüzde 23-27 arasında oy olan bir CHP, yüzde elliye yakın oyu nasıl alırdı? HDP desteği olmadan asla alamazdı. Aldı ve şimdi kol kola yürüyorlar. Mehmet Sağıroğlu gibi ülkücü Türkçü dedelerimizin canını yakarak.