Ünlü ekonomist İslam Memiş, Borsa İstanbul'da yaşanacak yeni ralli öncesinde yatırımcılara seslenerek önemli uyarılarda bulundu.

Ekmek fiyatlarına zam yolda! Ekmek fiyatlarına zam yolda!

HANGİ SEKTÖRE YÖNELMELİ?

Finans piyasaları üzerine yaptığı yorumlar ile bilinen İslam Memiş, borsa tarafında yaşanan durgunluğun geçici olduğunu belirtirken, 2024 yılı itibarıyla BIST100 endeksinin 15 bin puanı geçeceğini iddia etti. Memiş, borsa tarafında yüksek getiri bekleyen yatırımcıların hangi sektöre yönelmesi gerektiğini belirtirken, kendisinin de yüzde 50'lik bir alım gerçekleştirerek borsada pozisyon aldığını duyurdu.

"YENİ BİR ENFLASYON DALGASI"

İslam Memiş'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Dünya üzerinde hızlı bir kriz ortamı yükseliyor. Daha önce de uyardığım gibi yalnızca Türkiye'de değil küresel ölçekte etkili olacak yeni bir enflasyon dalgasından bahsediyoruz.

Bu enflasyonist ortamın en büyük getirisi altın ve borsa üzerinde olacak. Borsa İstanbul, 3 Ekim'de gördüğü 8 bin 542 puandan uzaklaşmış görülse de çok hızlı yaşanacak yükselişlerle bu seviyeler geride bırakılacaktır.

"ÖNEMLİ FIRSATLAR"

Memiş, yıl sonuna kadar Borsa İstanbul'un geniş bir bant aralığında hareketler sergileyeceğini belirtirken, yaşanacak düşüşlerin borsa tarafına giriş yapmayı düşünen yatırımcılara önemli fırsatlar sunabileceğini hatırlattı.

"EN YÜKSEK YATIRIM ARACI ALTIN VE BORSA"

Aralık ayına BIST100 tarafında 7 bin 500 puanın altının test edilebileceğini aktaran Memiş, 2024 yılında ise 15 bin puanın aşılacağını ve getirisi en yüksek yatırım aracının altın ve borsa olacağını belirtti.

Acemi yatırımcıların spekülasyonlardan uzak durmasını tavsiye eden uzman isim, borsa tarafında endekste yaşanan gelişmelerden bağımsız olarak sürekli yükselecek sektörleri dikkat çekti.

"GIDA SEKTÖRÜNE YATIRIM YAPANLAR BÜYÜK KAZAN SAĞLAR"

Memiş, kendisinin de borsa tarafında yatırım yaptığı sektörleri takipçileriyle paylaşarak, Türkiye'nin uzun süredir savunma sanayi üzerine yürüttüğü çalışmalara dikkat çekti. Ünlü ekonomist, bilanço döneminde savunma sanayi şirketlerinin çok büyük karlar açıkladığını belirterek, ilerleyen yıllarda bu hisse senetlerinin daha da değerleneceğini duyurdu ve yatırımcılara kurumsal yapıda olan ve askeri ekipman üreten şirketlere giriş yapmalarını tavsiye etti.

Küresel ölçekte düşüş göstermesine karşın Türkiye'de son bir yıl içerisinde iki katına çıkan gıda fiyatlarının da altını çizen Memiş, hükümetin yayınlanan OVP ile mevcut enflasyon ortamının bir süre daha süreceğini kabul ettiğini belirterek, gıda fiyatlarında artışın devam edeceğini ve bu nedenle gıda sektörüne yatırım yapanların büyük bir kazanç sağlayacağını söyledi.

"BÜYÜK GETİRİ SAĞLAYACAK"

Şu anda oldukça dalgalı bir performans sergileyen borsa tarafında al-sat yaparak kazanç sağlamak mümkün değil. Acemi yatırımcılar gibi sürekli aldığınız hisseleri takip etmek ve anlık olarak küçük karlarda satış yapmak, günün sonunda sizi zarara uğratacaktır. Büyük firmalardan, bilançoları belli olan ve uzun süredir borsa tarafında işlem gören şirketlerden alım gerçekleştirip en az 6 ay ila 1 yıl arasında bekleyeceğiz.

Bunu yapanların kesinlikle zarar etme şansının olmadığını söyleyebilirim.

Bu iki sektörün dışında son olarak teknoloji şirketlerinin altını çizen uzman isim, Türkiye'de teknolojik alet kullanımının günden güne çoğaldığını ve bu pazarda çok büyük bir gelecek olduğunu hatırlatarak, kurumsal 3 şirketten alım yapıp en az 1 yıl köşede bekleyenlerin çok büyük bir getiri sağlayacağını hatırlattı.

Editör: İrem Nur Kaya