Gazze'de bir hastaneye yapılan saldırıda yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş ve bunun sonucunda Türkiye genelinde İsrail'e tepki gösterileri yapıldı.

Protestolar nedeniyle İsrail Ulusal Güvenlik Bürosu, Türkiye'deki vatandaşlarına, ülkeyi mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri çağrısında bulunurken, dün akşam da İstanbul Havalimanı'na gelen bazı İsrail vatandaşları ülkeden ayrıldı.

İsrail, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını "Yüksek tehdit seviyesi" olan dördüncü seviyeye çıkartırken, yeni gelişme yaşandı.

İsrail, büyükelçi dahil olmak üzere tüm diplomatlarını Türkiye ve bölge ülkelerden çekme kararı aldı. Diplomatların iki ülke arasındaki diplomatik kriz nedeniyle değil, güvenlik endişeleri nedeniyle ülkeyi terk edecekleri belirtildi.

Katliama Türkiye'nin 81 ilinden tepki yağıyor. Protestolar Türkiye genelinde devam ederken, önceki gün kalabalık bir grup İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde bir araya gelmişti. Savaş karşıtı sloganlar atan grup konsolosluk binasına havai fişek atmıştı. O anlar kameraya yansımıştı.

Depremleri önceden bilen adam Prof. Dr. Naci Görür: Bu ilde er geç 7 ve üzeri deprem olacak Depremleri önceden bilen adam Prof. Dr. Naci Görür: Bu ilde er geç 7 ve üzeri deprem olacak

Editör: Nehir Durdağı