Cohen, "DEAŞ'tan daha beter bir terör örgütü olan Hamas hareketini kınayın" dedi

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Vatikanlı Mevkidaşı Paul Gallagher'den, Hamas Hareketi'ni açık bir şekilde kınamasını talep etti.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Vatikan'ın İsrail'in yaşadığı sıkıntılarla daha fazla ilgilenmesi bekleniyor. Dışişleri Bakanı Cohen, yapılan görüşmede, Gallagher'e İsrail'in Hamas saldırılarına karşı kendisini savunma hakkına sahip olduğunu söyledi" dedi

Ünlü tavuk restoran zinciri tüm mağazalarını kapattı Ünlü tavuk restoran zinciri tüm mağazalarını kapattı

Açıklamada, Cohen'in "Vatikan, İsrail vatandaşlarına yönelik katil terörü açık ve net bir şekilde kınamalıdır" Görüşmede, asılsız karşılaştırmalara yer olmadığı ve Hamas'ın, DEAŞ'tan daha beter, suçsuz vatandaşlara zarar veren bir terör örgütü olduğunu öne süren Cohen, "İsrail'in  vatandaşlarını bundan korumaya çalışan demokratik bir devlet" olduğunu belirtti.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, 15 Ekim'de yaptığı açıklamada, "İnsani hukuka saygı duyulmalı, özellikle de insani koridorları garanti etmenin ve tüm halka yardım sağlamanın acil ve gerekli olduğu Gazze'de" şeklinde konuşmuştu.

Editör: Nehir Durdağı