70 kişiyle başladı tüm ABD'ye yayıldı: En az 570 gözaltı! 70 kişiyle başladı tüm ABD'ye yayıldı: En az 570 gözaltı!

Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail güçlerinin Gazze'nin güneyinde yardım bekleyen Filistinlilere açtığı ateşte 70 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıkladı.Sağlık Bakanlığı hayatını kaybedenlerin sayısnın 100'ü geçebileceğini duyurdu.

Görgü tanıkları, yüzlerce Filistinlinin, Gazze Şehri'nin güneyindeki Dowar al-Nablusi yakınlarında yardım almak için beklerken İsrail ateşi altında kaldıklarını belirtti.

Gazze Hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in 146 gündür abluka ve saldırı altında tutarak kıtlığa sürüklediği Gazze kentinin güneyindeki Nablusi Kavşağı yakınında insani yardım almayı bekleyen yüzlerce Filistinliyi hedef alan saldırısına tepki gösterildi.

İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde 700 bin kişiyi zorla aç bıraktığına vurgu yapılan açıklamada, "İşgalci İsrail ordusu, bu sabah Gazze kentinde bir lokma ekmeği bekleyen Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği korkunç katliamda 70'ten fazla kişi öldürüldü ve 250'den fazlası da yaralandı." ifadesi kullanıldı. İsrail ordusunun yaptığı katliama ilişkin, "İsrail işgalinin aç bıraktığı sivillerin öldürülmesinden İsrail'i, ABD yönetimini, uluslararası toplumu ve uluslararası kuruluşları sorumlu tutuyoruz." ifadeleri kullandı.

Editör: Nehir Durdağı