Yerel seçimler için geri sayım sürerken, CNN Türk'te canlı yayına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, çarpıcı iddialarda bulundu.

Şen, şunları söyledi:

- İstanbul için yapılan anketlerde ilk sırada trafik ve ulaşım sorunları çıkıyor. Ardından deprem ve konut geliyor. Seçmen ikiye bölünmüş durumda. Mayıs ayında yapılan seçimde yaptığımız anketlerdeki gibi, küçük marjlarda oynamalar var. İstanbul'da durum ortada. Başa baş. Yeniden Refah Partisi aday çıkardı. Kendi tercihleri. Saygı duyuyoruz. 2002 Şubat ayında AK Parti seçim sürecine daha girmemişti. Şubat ayında vaziyeti yokladık ve 34.3 çıktı AK Parti. Kasım ayında 34.66 çıktı. 

- Ankara'ya gelince. Başkent ışıltısını kaybetti. Burada da henüz karar verilmiş değil. Anketlerin çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor. Bazılarında da Turgut Altınok çıkıyor. Adayların saha kendisini göstermesini bekleyelim.

- Hamza Dağ ile AK Parti İzmir'de oyunu artırıyor. Hamza Dağ İzmir'de sokaklarda insanlarla kanka olmuşçasına bir siyasetçiydi zaten oradan geliyor. İzmir 3 halkadan oluşuyor. Birinci halkada oy oranı düşük, ikinci halkada yüksek, üçüncü halkada ortada. Değerlerimiz aynı. İdeoloji ve siyasal görüşlerimiz farklılaşıyor. Hamza Bey ikinci bölgede maksimum oy artırımını yapmak çalışıyor.

- Cumhurbaşkanımızın talimatı şu, geçen sene seçim akşamı 'Yerel seçime başlıyoruz şimdi.' dedi. İstanbul ve Ankara'yı alacağız buna göre çalışacağız dedi. Buna göre bizden söz aldı.

Editör: Gürel Yurttaş