İstanbul Kültür Üniversitesi, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası ve İBB ortaklığında düzenlenen İstanbul’un Jeolojisi Sempozyumu'nda İstanbul'da olası depremden en çok etkilenecek yerler açıklandı.

Prof. Dr. Ziyadin Çakır, “Haramidere en büyük yüzey deformasyonunun olduğu yer. Sonra Ayamama geliyor. Kadıköy’deki Kurbağalıdere, Zeytinburnu’nda Çırpıcı Deresi, Kağıthane, Alibeyköy, bütün deniz kenarları, Yenikapı ve Maltepe de dahil dolgu alanlarda düşey deformasyon gözleniyor” ifadelerini kullandı.

Başta Büyükçekmece ve Küçükçekmece olmak üzere, Avcılar, Haliç, Alibeyköy, Kurbağalıdere gibi bölgelerdeki yüzey deformasyonlarına dikkat çeken Çakır, özellikle dere yatakları ve dolgu zeminlerin büyük risk taşıdığını belirtti.

İTÜ İnşaat Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Himmet Karaman da afet odaklı kentsel dönüşüm için öncelikli on bölge belirlediklerini söyledi.

Balıkesir'de feci kaza. Uzman Çavuş Ali Rıza kamalak ağır yaralandı. eşi Kevser Kamalak ve oğlu öldü Balıkesir'de feci kaza. Uzman Çavuş Ali Rıza kamalak ağır yaralandı. eşi Kevser Kamalak ve oğlu öldü

Karaman, “Bunlar arasında Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Kadıköy, Maltepe sınırları içinde belli bölgeler yer alıyor” dedi.

Editör: Gürel Yurttaş