EKONOMİ

İstanbul'da fay hattına yakın ilçelerde şok: Büyükçekmece, Bakırköy, Küçükçekmece...

İstanbul'da emlak piyasasındaki durgunluk devam ediyor. Özellikle yakınından fay hattı geçen ilçelerde satışların tamamen durduğu belirtildi.

Show Haber'in haberine göre emlakçı Mine Koçak"Fay hattı geçen ilçelerde, bizim ilçemiz Bakırköy'de şu anda bütün işlerimiz durdu. Bakırköy, Yeşilköy, Florya, Zeytinburnu... Bütün bu bölgelerin hepsi tehlikeli. Bakırköy'de kimse fiyatları düşürmedi, euro ve dolardan dolayı. Burada satan insanlar gidip başka yerde alacaklar. Hangi müteahhid yapmış onu öğrenmek istiyorlar. Projeleri istiyorlar. Buna rağmen satış yok." diye konuştu.
Gayrimenkul yatırım uzmanı Olcay Selvi, "Özellikle son 20 yılın en düşük satış rakamlarını görmüş durumdayız. İnsanlar zemin katları ve üstündeki birinci katları daha çok satışa çıkardılar. Her 100 daireden 33'ü satışta. Kredi oranları hem yüksek hem de bankalar belli kotalar uyguluyor" dedi.

İstanbul'da fay hatlarına yakınlığa göre birinci derece riskli ilçeler, Avrupa yakasında Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih, Anadolu yakasında ise Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla ve Adalar olarak öne çıkıyor.