MHP'nin seçim kararı ve nedenlerini Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat açıkladı. Fırat, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 2023 seçimlerine kendi logosu ve listeleriyle gireceğini sosyal medyadan yaptığı açıklama ile, bu sözlerle duyurdu. Peki bu kararı almasında etkili olan unsurlar neler? Yaptığım görüşmeler neticesinde madde madde nedenlerini sıralayalım:

- İlk günden beri ‘Biz farklı bir siyasi partiyiz’ diyen MHP Genel Başkanı bu seçimde de aynı noktada. Parti yetkilileri, “Biz farklı bir siyasi hareketiz. Bu duruşumuz hiç değişmedi. Üstelik yeni gelenler kendi kimlikleri ile girerken, biz niye ortak liste ile katılalım?” yorumunu yaptı.

- MHP’nin ortak liste gibi bir talebinin başından beri olmadığına dikkat çeken üst düzey isimler, AK Parti’nin taşra teşkilatlarından ortak liste talebi geldiğini ancak bunun da görüşülmediğinin altını çizdiler.

- MHP’li yöneticilere göre MHP tabanı üç hilali, logoyu görmek ister, görmezse de oy vermez.

- MHP vekil listelerinde; seçilebilecek, liyakat sahibi, sevilen isimlerin yer alması için çalışılıyor.

- Hafta sonuna kadar listenin tamamlanması, sonra da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin onayına sunulması bekleniyor.

MHP kabine konusunda da en başında ne söylediyse aynı noktada duruyor. Yetkililer, “İlk gün Bahçeli ne dediyse o, MHP’nin bakanlık gibi bir derdi yok” dedi. MHP, deprem felaketi nedeniyle miting düzenlemeye de sıcak bakmıyor. Bunun yerine “Köyüm benim, komşum nasılsın projeleri kapsamında yüz yüze görüşmeler” ve salon toplantıları düzenlenecek.

Gelelim MHP’nin 2023 seçimlerindeki hassasiyet ve kaygılarına... Üst düzey isimler madde madde sıraladı:

Haberin Devamı

-“Türkiye’nin milli bekası tek öncelik.

- Millet İttifakı, PKK ve FETÖ’cülere adeta af çıkarmaya çalışıyor.

- İki terör örgütü de açıklamaları ile hedeflerini ortaya koyuyor.

-Türkiye’nin güvenliği en öncelikli konu.

- Mevcut sistemin tüm bu nedenlerle devamı gereklidir.”