TRABZONSPOR'da ilginç şeyler yaşanıyor. Süper Lig'de can yakarken,  Ziraat Türkiye Kupası'nda 1. Lig temsilcisi Ümraniye'ye yenilerek elendi ve taraftarını üzdü.
 
Aynı kadro ile ligde Göztepe'yi 3-1 yenen bordo mavililerin, 4 gün sonra Ümraniyespor'dan 3 gol yemesini kim nasıl izah edebilir? "Takım yorgun düştü, haftada iki maçı çıkaramıyor" diyeceğiz ama doğru değil bu. 1. Lig temsilcisi Ümraniye de maç oynadı. Yaş ortalamaları Trabzonspor'dan büyük. Geriye sadece rakibi küçümseme, dikkate almama, saygı duymama faktörleri kalıyor ki; Trabzonspor bunun bedelini çok ağır ödedi. Avrupa için en kısa yolu beton duvarlarla kapadı.
Teknik direktör Ünal Karaman'ın kulübedeki çırpınışlarını görünce üzülmemek elde değil. Saç baş yoldu. Hop oturup hop kalktı. 90 dakika kulübede dövündü durdu. Her maç sonrası içindeki isyanı ve eksikleri birer ikişer cümlesi ile dile getirdi. İmalı cümleler kullandı. Siyah elbisesi ile sıkıntılarını kamufle etmeye çalıştı. Sanki Ümraniye maçının yaşanacağını haftalar öncesinden görmüş gibiydi.
 
Telafisi olamayan, "Ders alıp önümüze bakacağız" mazeretiyle geride bırakılan bir maç değil bu! Ama sonuç böyle oldu diye camianın futbolcuları, teknik heyeti, yönetimi ya da bu üç gruptan herhangi birini hedefe koyup zarar vermemek gerekiyor. Sezon onlarla tamamlanacak. Kolay mı olacak? Zor tabi!
 
Rahatsız eden o fotoğraf!
 
Teknik direktör Ünal Karaman takımdaki bazı genç oyuncuları aşama kaydedememesi üzerine geldikleri yere gönderdi. 5 genç oyuncuyu pişmeleri için alt yapıda bir süre daha kalacak. Düşündüren o fotoğrafı biraz açmak lazım. Trabzonspor'un mevcut kadrosunun yarısı Trabzonspor'un alt yapısından gelen oyunculardan oluşuyor. Her kazanılan maç sonrası çekilen selfie ile "Trabzon'un çocukları" görüntüsü sürekli paylaşılması sanki takımda gruplaşmaya neden oldu. Bu görüntü iyi niyetli olmaktan öteye geçti. Kazanılan her maç sonrası tekrarlanınca teknik heyetin de dikkatini çekmiş olmalı! Yabancılar yabancılaştırılıp, ötekileştirilmiş gibi durdu. Rodallega, Ekuban ve Nwakaeme kendi aralarında sevinmeye başladı! Sadece fotoğraflarda yer alan, takıma katkı vermeyen oyuncuları kuru kalabalık oluşturan bu gençleri takımdan gönderdi. İşin özü fotoğrafı sildi. Takım ve aile olma gerektiğinin mesajını verdi. Göztepe maçı sonrası Yusuf Yazıcı'nın paylaştığı fotoğrafta bunu görmek mümkün. Tüm takım yer alıyor. Teknik heyetin vermek istediği mesaj alınmış. Sürekli gözümüze sokulan o fotoğraf belli ki birçok kesimi rahatsız etmiş. Geriye sadece içini doldurmak kalıyor. Bakalım samimi olarak ne kadar doldurulabilecek?
 
Baltalar erken çıktı!
 
Ümraniye yenilgisi ile kupaya veda eden Trabzonspor'da yumurta çatladı. Eleştiriler sağlı sollu gelmeye başladı. İyi gün dostları kamufle elbiselerini üzerlerinden bir bir çıkarmaya başladı. Hakaretin biri bin para..Neymiş; Ünal Karaman iyi insan ama iyi teknik adam değil, oyunu okuyamıyormuş! Şimdiye kadar oyunu İskender Paşa Camii imamı mı okuyordu! Elde rotasyona cevap verecek oyuncu, zengin kadro var da bunu mu kullanmadı? Yetmedi gençlere sallamalar… "O oynamaz, bu oynamaz" söylemelerini okumaya başladık. Yazık. Yetersiz, eksik, transfer yapamamış, rotasyon imkanı olmayan kadrosu ile teknik ekibin eli kolu bağlı.. Bu takıma yapılacak tek şey var. Bu süreçte saygı, sevgi ile sabredip destek vermeli. Aksi takdirde tüm yapılanlar üç günde yerle bir olur. Gelinen nokta ise heba olur.
 
Takım ruhu önemli!
 
Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür'ün takım için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Yusuf Yazıcı'nın Ümraniye maçının 2. yarısında sakatlanarak çıkması takımı durdurdu. Sanki el freni çekilmiş araç gibi oldu. Kaptan da kulübede kahroldu. Yine söylüyorum. Trabzonspor'un ofans hattı savurgan ve laubali olduğu sürece kazanma şansı hiç yok. Rodallega, Nwakaeme ve Ekuban'ın kaçırdığı gollere bakın! Nwakaeme zorunu attı kolayında topu boş kale yerine auta gönderdi. Biraz ciddiyet, takım ruhuna biraz destek vermek lazım. İranlı oyuncular Asya Kupası'ndan yorgun döndüler. Hosseini hata üzerine hata yapmaya devam ediyor. Fiziksel yorgunluğunun yanı sıra zihinsel yorgunluğunu da hissettirmeye başladı. Tatile ihtiyacı var!