Konya'da kasım ayında meydana gelen olayda 59 yaşındami Mustafa Geyikpınar’ın (59) iş yerinde çıkan yangından sonra cesedi bulunmuştu. 

Yapılan otopside Geyikpınar'ın vücudunda bıçak izleri belirlenmiş, arkadaşı 48 yaşındaki Feyzullah Kumru'nun öldürüp, iş yerini ateşe verdiği belirlenmişti.

Rize'de çay hasadı yapanların üzerine yıldırım düştü: 1 ölü 1 yaralı Rize'de çay hasadı yapanların üzerine yıldırım düştü: 1 ölü 1 yaralı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Feyzullah Kumru hakkında, 'Kasten öldürme' ve 'Zincirleme mala zarar verme' suçlarından düzenlenen iddianame, Konya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kumru, mahkemedeki savunmasında şu ifadeleri kullandı:

"Beni alkol almak için iş yerine davet etti. Birlikte alkol aldıktan sonra tartışmaya başladık. Bana 15 bin lira ceza kestiğini, alkol parasını da benim vereceğimi söyleyerek, 'İstersen karını sat, yarın öğleye kadar paramı getir' dedi. Ben de parayı veremeyeceğimi söyleyince bıçak çekerek bana saldırdı. O anda ben de elime bıçak aldım. Kendimi savunmaya çalışıyordum. Oradan artık kurtulmam gerektiğini ve beni serbest bırakmasını istediğim için arbede esnasında küçük bir şekilde 1-2 kez bıçakla dürttüm. Bana tekrar saldırdı. Ben de bıçağı yere atarak onu vestiyere doğru itip iş yerinden hızlı bir şekilde ayrıldım. Mustafa'nın dükkan komşusu beni aradı. Mustafa'nın iş yerinin yandığını söyledi. Tam eve girmek üzereydim. Yalan söylediğini düşünüp dükkanın oraya gittim. Dükkan gerçekten yanıyordu. Bunun üzerine itfaiye gereğini yapar deyip, evime gidip uyudum. Ertesi gün işe gideceğim esnada kapıma polis geldi ve beni götürdü. Yangın olayıyla benim hiçbir ilgim yok. Mustafa'nın öldüğünü karakolda öğrendim. Ben kasten, bilerek cinayet işlemedim. Suçsuzum, beraatimi istiyorum." 

Duruşma ertelendi.

Editör: Gürel Yurttaş