ITC, Irak Türkmen Cephesi 24 Nisan 1995’de kurulan siyasi parti. Türkmenleri tek çatı altında topladı. Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılı bu oluşumun ilk genelbaşkanı Turhan Ketene. Tıp doktoru. Körfez harekâtı yıllarında kurdu partiyi. Suikaste uğradı, korumaları şehit edildi.

2. Genel başkanı Sanan Ağa Kasap’, 3.’sü Faruk Abdullah Abdurrahman’dır. Her kurultayda Türkmen Partisi daha toparlanmıştır. 4. Kurultayda S.Ergeç.

5. Kurultayda S. Ergeç ve şu anki yeni genel başkan çekişmiş S. Ergeçtekrar seçilmiştir. Erşat Salihi, Sadettin Ergeç listesindedir.

2011 yılında ITC’de bir karar alınıyor, yeniden organize oluyorlar Sadettin Ergeç görevini Erşat Salihi’ye bırakıyor. Yönetim kurulunda Hasan Turhan da var. Bizzat belirtiyorum. Şu an Erşat Beyin yerine geçen Hasan Turhan sanki tepeden inmiş ITC ile hiç ilgisi yokmuş gibi, öylesine monte edilmedi.

Normal bir bayrak değişimi sonrasında; Ülkemizdeki şer odaklar hemen teyakkuza geçti. ITC içinden aldıkları bilgiye göre “yeni başkan şuymuş buymuş.”

ITC’nin geçmiş ve gelecek başkanları ulvi bir görev yapıyor. Yok sayılan Türkmenleri mal, can, ırz güvenliğini koruyucu adım atıyor.

ITC, Irak’ta bir siyasi parti. Ters propaganda onların zarar hanesine yazar. Türkiye’yi Irak’ın iç işlerine karışmak ve Türkmenleri yalnızlaştırmak gibi konuma sokar.

En tuhaf itham da “yeni başkanla BOP’un uygulanacağı.”

Bunu söyleyen söylemiş de, inanan da zerre akıl yok. BOP vardıysa 2011 yılında FETÖ’nün etkin döneminde vardı.

Yani Erşat Beyin yine kurultaysız göreve getirilmesinde.

Şimdi BOP mu kaldı? BOP, sözde Kürdistan’ın kurulması için çalıma değil midir? Türk Devleti, tüm terör odaklarını gömmüyor mu?

Bu arada BOP 2011’de vardı derken, Erşat Beyi zan altında bırakmak için değil, bir tespit için yazdım.

Onu sevenler üzülebilir. Lakin o nasıl seçimsiz devraldıysa, seçimsiz bırakmıştır. Gelecekte başkaları da gelecektir. Altında çapanoğlu aramak yerine, Irak’taki Türkmenler için daha fazla ne yapılmalı, ona odaklanmalı.

BOP’muş, Barzani ile görüşmek istememiş gibi afaki, yaralayıcı ithamlar, Türkiye’nin Irak iç işlerine karışıyormuş gibi tavrının öne çıkarılması, ITC’ye ve Irak’taki soydaşlarımıza zarar verir. Türkiye olmazsa, ITC olur mu? TV’si, yürüyeceği yolu, Türkmen’in omzuna yaslayacağı baş olur mu? Biraz akıl ve mantık lütfen.

ErşatSalihi attığı twitte “Daha yolun ortasında, daha güdeceğimiz uzun yıllar var önümüzde. Milletimiz rahat olsun. Türkmeneli’de tek bir Türk kalsa bile, bu bölgeler hep bizim bölgelerimiz olarak kalacaktır.

Geri adım atmıyoruz. Tam tersi daha güçlü bir şekilde Türkmeneli’ye ve Türk dünyasına hizmetlerde bulunacağız. Sözümüz olsun..” demiş.

Kendisini tebrik ediyorum.

Türkmeneli için yürünecek yol, yapacak çok işimiz var.

Önünü kesmeyelim, kesmek isteyenlere de engel olalım.

ITC’yi karıştırmak, Irak Türkmeni arasına nifak sokar.