CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yerel seçimde iş birliği teklifinde bulunmuştu.

Ekrem İmamoğlu ile ilgili flaş Recep Tayyip Erdoğan iddiası Ekrem İmamoğlu ile ilgili flaş Recep Tayyip Erdoğan iddiası

Meral Akşener, teklifi partisinin genel idare kuruluna götürdü. Kurulda yapılan oylamada 35 hayır, 15 evet oyu kullanıldı. Böylece İYİ Parti, CHP ile iş birliği yapmama kararı almış oldu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel İdare Kurulu sonrası şu açıklamayı yaptı:

“İYİ Parti, milletimizin kutuplaştırıldığı böylesine bir dönemde, kendisine bir çıkış yolu aradığı bir zamanda, Tür avazı, umut çığlığı olarak kurulmuş ve bugünlere gelmiştir. Çok açık ki, İYİ Parti’yi aziz Türk milleti kurmuştur.

Cumhuriyet ve demokrasi, hukuk ve adalet çığlığı kulakları sağır ederken, bu sesi duymazdan gelenler bilsinler, İYİ Parti Cumhuriyet’in yeni yüz yılında, 100 yıl önceki o inanç ve ruhla yeni bir aydınlığı müjdeleyecektir.

Mahalli İdareler seçimi Türk milletinin bu kötü gidişata yol açanlara mesajını vereceği bir seçim olacağı gibi; İYİ Parti açısından iktidar yürüyüşümüzde rotanın yeniden belirlenmesi anlamını taşıyacaktır. İşte o rota, milletimizin ta kendisidir.

Tüm yönleriyle bütün mesele irdelenmiş ve yapılan oylama neticesinde Genel İdare Kurulu’muz, 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti’mizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır.

Unutulmamalıdır ki, zafere giden yolda her yol mubah anlayışına karşı duruştur cesurlar hareketi. Ve hiç kimsenin şüphesi olmasın, ülkemizi karanlığa sürükleyen bu muktedir siyasi anlayışın karşısında durmaya ve fakat milli mukaddesatımıza milletin üçüncü bir yola, bir alternatif çağrısına da sahip çıkarak yol yürümeye devam edeceğiz.

İYİ Parti olarak 2024 seçimlerine hür ve müstakil olarak, yani Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi özü başımıza gideceğiz ve seçmenimizin karşısına en doğru adaylarla çıkarak, iyi belediyecilik parolasıyla milletimize hizmet etme sorumluluğunu inşallah onlarla paylaşacağız.”

Editör: Gürel Yurttaş