31 Mart yerel seçiminden hüsranla ayrılan İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener, 27 Nisan'da seçimli kongre kararı almıştı.

Eski milletvekili Emin Şirin, kongreye doğru partide yaşanan gelişmelerle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

TELE1'de yayınlanan programa katılan Şirin, şu ifadeleri kullandı:

"Meral Hanım’ın 2013-2014’ten beri yaptığı icraatları her zaman AKP’ye ve Tayyip Erdoğan’a yarayan neticeler doğurdu. Bundan bir evvelki Cumhurbaşkanlığı seçiminde, kendisi aday olarak muhalefetin çatı aday çıkarmasına engel oldu. Dolayısıyla yaptıklarını anlamakta insanlar zorluk çekiyor. Kendi seçmenleri de zorluk çekiyor.

AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Efe hakkında disiplin soruşturması başlatıldı! AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Efe hakkında disiplin soruşturması başlatıldı!

Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına dönmek lazım. Yerel seçimlerden sonra ‘Çok şey değişecek. Her şey değişecek. İnşallah Türkiye değişmez’ dedi. Biz bu cümleyi çözmeye çalışırken, tweet attı ve konuşma yaptı. ‘Türkiye sandıkta kurulmadı’ dedi. Bu Özgür Özel’e bir cevaptı. Sayın Özgür Özel, ‘Biz CHP olarak bazen yanlış yerlerde durduk. Devletin yanında durduk, halbuki milletin yanında durmak daha doğru olabilirdi’ mealinde bir röportaj verdi. Bu cümle Devlet Bahçeli’nin çok sert bir tepkisiyle karşılaştı. ‘Devletle millet Türkiye’de aynıdır, devletle milletin arasına nifak sokmayın’ dedi. Saray’da veya Cumhur’un içinde devleti özellikle yücelten, milleti ikinci plana çeken bir görüş varmış gibi bir durum çıkıyor ortaya.

Devlet Bahçeli’nin Meral Akşener hakkında söylediklerinin de çok etkili olacağı kanaatindeyim. Başka bazı endişeler de taşıyordur. Çünkü İYİ Parti kongresinde Mansur Yavaş’ın etkili olacağı da kulislerde bayağı bir konuşuluyor. Ekrem İmamoğlu'nun da. Bütün bunların çerçevesinde Meral Hanım’ın kalıp kalmayacağı ilgiyle izlemek lazım. Türkiye’de çok şey olacak. Dış konjonktür de olmak üzere çok hareketlilik olacağı belli. Ben erken genel seçimin 2026’dan çok daha geriye kalacağı kanaatinde değilim. 2026’nın ikinci yarısından itibaren bekliyorum."

Editör: Gürel Yurttaş