İyi Parti 28. Dönem İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partisinin kuruluş amaç ve ilkelerinden bir süredir uzaklaştığını belirterek istifa ettiğini duyurdu.

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Yanıkömeroğlu, açıklamasında şunları aktardı;

''Kurucular Kurulu üyesi olduğum İyi Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarıma devam edeceğim.''

Ne olmuştu?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısında, CHP'nin yerel seçimlerde işbirliği teklifi görüşülmüştü. Toplantıda yapılan oylamada CHP'nin teklifi, 14’e karşı 35 oyla reddedilmişti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere "müstakil olarak girme kararı" aldığını bildirmişti. CHP'nin yerel seçimlerde işbirliği teklifinin reddedilmesinin ardından İYİ Parti'de istifa dalgası başladı.

İlk olarak İYİ Parti'nin AKP’yle ittifak yapması gerektiğini söyleyen Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, partiden istifa etti. Hatipoğlu, istifasının ardından AKP'ye katıldı. Hatipoğlu'na rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. İYİ Parti'de daha sonra eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de istifa etti.

Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa mesajı! Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa mesajı!

Partinin Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Çağdaş Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurmuştu.İYİ Parti'den istifa edenler arasında Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray da yer almıştı. 

Editör: Nehir Durdağı