İyi Parti'de CHP ile yerel seçim iş birliği reddinden sonra başlayan krizde İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok'un görevine son verildi.

İYİ Parti'de en çok oyu alan başkan adayı belli oldu İYİ Parti'de en çok oyu alan başkan adayı belli oldu

Partide sular durulmuyor  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok,Genel Başkan Meral Akşener tarafından görevden alındı.

 Sabah saatlerinde görevden alınacağına yönelik iddialara ilişkin konuşan Üçok, "Görevden alındığım benim de kulağıma geldi ancak henüz resmiyet kazanmadı. İYİ Parti'de divan üyelerini seçme yetkisi genel başkanda olduğu gibi, görevden alma yetkisi de genel başkandadır. Genel başkanın takdiridir her şey" ifadesinde bulunmuştu.

üçok

6 Aralık'ta İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partiden istifa ettiğini duyurdu.5 Aralık'ta İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır partisinden ihraç edildi.4 Aralık'ta İYİ Parti Adıyaman Kurucular Kurulu üyesi olan Mithat Solgun, partisinden istifa ettiğini açıkladı.16 Kasım'da İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
 

Editör: Nehir Durdağı