İP’de cenazenin suyu kaynamaya başladı. Bir yandan Ümit Özdağ, diğer yandan İP’liler kazanı harlıyor. Özdağ, İstanbul İl başkanını FETÖ’cülükle suçlayınca partiden ihraç edilmiş, mahkeme kararı ile tekrar geri dönmüştü. Şu anda İP’ten kendisi istifa etmiş durumda.
 
İstifa ederken yine ağzına geleni söyledi. FETÖ’cülük, HDP ile yakınlık gibi suçlamaları sıraladı. Bizler seyredip anlam vermeye çalışıyoruz. İP’i suçladığı konular aniden mi ortaya çıktı sorusunun cevabını henüz almış değiliz. Tam bu nokta da AKP’liler farklı noktaya dikkat çekti. İlginç tabi. Ondan bahsettikten sonra, İP’deki tartışmaya döneceğim.
 
Ümit Özdağ ve İyi partinin arasındaki kavganın “kayıkçı kavgası” olabileceği dillendirildi. Yani? Yanisi: “Akşener liderliğindeki İP’in MHP’den çalacağı taban kalmadığı için Ümit Özdağlı hatta yanına MHP tabanının seveceği yeni bir yüzü alıp ava çıkacağı” düşüncesindeler. Olmaz olmaz demeyelim. 2016 yılında, MHP’de kurultay yapılsın savaşında, Ümit Özdağ birden kazan kaldıranların safına katılmıştı. Alakasız il gezileri yapmıştı.
 
Sonra partiyi kurmuşlar, HDP ortaklığı ile bazı büyükşehirleri kazanmışlardı. O vakte kadar FETÖ-PKK yok muydu?
 
Neyse efendim, geriye dönelim. İşte burada film kopuyor gibi oluyor. Biliyorsunuz İP hakkındaki tartışma sadece FETÖ-PKK partisi değil aynı zamanda, parti programına alınan NATO’ya biat olarak anlaşılabilecek satırlar vardı. Bu durum Akşener’e sorulduğunda cevabı “Ümit Özdağ koydu programa” demişti. Bu arada, NATO’nun YATAcı yani NATO milliyetçisi gibi kavramıyla kaynaşmış milliyetçi denilen(?) aile hikayelerinde ülkücülük olan gençler parti kurucuları olmuştu. Tuhaf tuhaf lafları vardı.
 
Kendilerine Türk milliyetçisi diyen bu gençler buz gibi “NATO gençliği” idi. NATO’nun sivil kanadı gibi bir şey. NATO istediği kadar Türkiye’nin de içinde olduğu güvenlik programı olsun. Bu demek değildir ki, gençliğimize kadar sirayet edecekler. “NATO bizim canımız, feda olsun kanımız” gibi bir durum.
 
Şimdi ne alaka diyorsunuz, Ümit Özdağ’ın İP hakkındaki ithamına cevap İP genel Başkan yardımcısı Mehmet Tolga Akalın’dan geldi. İP’ten kopan Ümit Özdağ ekibi için “İYİ Partiden ayrılan Gökalp-Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçiliği değil İYİ parti programına NATO’yu nakşeden ülkücü görünümlü NATO’cu milliyetçiliktir" dedi.
 
İP programında sadece NATOculuk değil Büyük Ortadoğu projesi olan “Sözde Büyük Kürdistan”ın Türkiye içindeki özerk bölgenin  sınırları çizilmiş durumda adeta.. Adı da “Doğu-Güney Doğu Bölgesi Sorunu.” İyi Partide yok yok.
 
Devam edelim. Ümit Özdağ sadece İP’te değil Millet İttifakında da yara açtı. En önemlisi de ittifakın olası Cumhurbaşkanı adaylarından biri de İP’in İstanbul İl Bşk. Buğra Kavuncu’ydu. FETÖ tartışmasının merkezine yerleşince adaylığı düştü.
 
Gelinen noktada: İP ve Özdağ kayıkçı kavgası yapıyor mu, yapmıyor mu dikkatle izleyeceğiz. Çünkü İyi Parti kurulurken, Kozmik oda bilirkişisinden, Sorosçusuna, Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterini ters istikamette aratan komutana, Kurultay olsun diyen FETÖcü hakim kararlarına, seçimleri HDP desteği ile kazanma gibi bilerek yürünen yol var.
 
Ümit Özdağ, Mustafa Sarıgül, DEVA, GP, Muharrem İnce; Cumhur İttifakını dağıtmaya dönük projeler midir? Üstelik, AKP-MHP içindeki GDOlu kriptolara da sıra gelecek daha.
 
Plan, proje, kumpas, kripto, etki ajanları, PKK, FETÖ, Soros..ve Koronavirüs ortamında aziz vatan için teyakkuzdayız. Türk Milletine ve ferasetine güveniyoruz.