Her kan grubu kendine özgü olumlu ve olumsuz kişilik özellikleri barındırıyor. Tıp alanında önemli araştırmalardan biri olan kan gruplarından dolayı hastalıklara yakalanma seviyesinin değişim hızı, bazı hastalıklara karşı daha dirençli olmayı berberinde getiriyor.

Japon bilim uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre kişilik özellikleri vücudun safra, kan ve balgam gibi sıvılarıyla ilişkili. Japon profesör Tokeji Furukawa'ya göre ise her kan grubu, bireylerin özelliklerini etkiliyor.

KAN GRUBUNA GÖRE KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ

A KAN GRUBU ÖZELLİKLERİ 

Saç Ekimi ile Sağlıklı Saçlara Sahip Olun Saç Ekimi ile Sağlıklı Saçlara Sahip Olun

Araştırmada, A tipi kan grubuna sahip olanların zeka seviyesinin yüksek olduğu belirtiliyor. A tipi kan grubuna sahip insanlar genellikle yaratıcılık, zekilik ve iş birliği gibi durumlarda olumlu özellikler sergilerler. Aktiflik gösterilecek ortamlar tam olarak A kan grubu kişilerine göredir. Olumsuz etkileri arasında ise inatçı olmaları ve gerginlik yer alıyor. A tipi bireyler Japonya'da çoğunlukta yer alıyor.

0 KAN GRUBU ÖZELLİKLERİ 

0 kan grubuna sahip olan kişiler güven, kararlılık, dayanıklı olmak ve sezgiler ile ilişkilendiriliyor. Bu insanlar grup çalışmalarında başarılı olan, son derece adil tarafı temsil edebilir. Ancak olumsuz özellikleri arasında bencil ve dengesiz olmaları yer alıyor.

AB KAN GRUBU ÖZELLİKLERİ 

AB tipi kan grubuna sahip olan bireyler için güçlü yönler arasında en belirgini uyum sağlama yeteneği. Bu kişilerin doğuştan uyumlu ve sıcakkanlı insanlar oldukları belirtiliyor. Akılcılık ve uyum konusunda başarılı olan AB grupları aynı zamanda kararsız, eleştirel ve unutkan olabilir.

B KAN GRUBU ÖZELLİKLERİ 

B tipi kan grubuna sahip bireylerin genellikle güçlü tutkulu, empatik, kararlı bir tavırda olduğu söylenmektedir. Ancak aynı zamanda bencillik, düzensizlik konusunda çeşitli sorunlar yaşadıkları belirtilmektedir. Bu kan grubuna sahip kişilerin A grubuna sahip kişilerle çatıştığı söylenir.

HANGİ KAN GRUBU NE TÜR HASTALIKLARA YATKIN? 

A kan grubu genellikle mide kanseri ve kalp rahatsızlıklarına yakalanma eğilimi bulunabilir. B grupları da kalp rahatsızlıkları ve yumurtalık kanseri riski taşıyabilir. Ancak bu tür durumlar kişilerin sağlık durumuna göre değişkenlik gösterir.

Editör: İrem Nur Kaya