Ünlü Japon Deprem Uzmanı Yoshinori MoriwakiAlanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) afetlerle ilgili bilgilendirici seminer ve konferanslar düzenlemeye devam ediyor. 

Türkiye’nin doğal afetler sorununun başında gelen deprem konusu, Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki tarafından “Depremle Yaşamak” isimli konferansta tüm boyutlarıyla ele alındı.

Kadıköy'de seçimi kaybeden Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ortaya çıktı! Kadıköy'de seçimi kaybeden Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ortaya çıktı!

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu belirterek  herkesin bu duruma hazır olması uyarısında bulunan Uzman Moriwaki, “Türkiye’de depremin etkisinin en aza indirilmesi için yapıların sağlam olması ve şehirleşme planlanırken ilk önce depreme uygunluk olması gerekiyor. Bir doktor ameliyat sırasında hata yaptığında bir kişinin ölümüne neden olabilir fakat bir inşaat mühendisi yanlış veya hata yaptığında onlarca hatta binlerce kişinin ölümüne neden olur. Deprem değil bina öldürür”  ifadesinde bulundu.

Moriwaki, konuşmasının devamında Antalya-Alanya bölgesinde deprem riskinin az olduğunu, Alanya’nın deprem açısından güvenli bölge olduğunu aktardı.

Moriwaki, Akdeniz’de oluşabilecek 7 ve üstü depremde en fazla 3 metreye ulaşan bir tsunami dalgasının olabileceğini vurguladı.

Editör: Nehir Durdağı