DÖNDÜK dolaştık, az gittik uz gittik, dere tepe düz gittik ve Süper Lig’de 2018-2019 sezonunun kader haftası olan 28. haftaya geldik. Beşiktaş Başakşehir’i, Fenerbahçe Galatasaray’ı, Bursaspor da Trabzonspor’u konuk edecek. Öyle bir hafta ki; belki ligin şampiyonu, belki ligin Şampiyonlar Ligi adayları, belki de ligin küme düşme hattı bu maçlarda belli olacak.

Matematiksel olarak ihtimal çok; şu maçı şu kazanırsa, diğer maç şöyle biterse, öteki maç berabere biterse diye başlayan cümleler havada uçuşuyor. Ve bu üç maçta da birbiriyle fazlasıyla bağlantılı. Ayrıca birbiriyle oynayacak bu 6 takımın 5’i, daha önce ligde şampiyonluk yaşamış takım, biri de ilk kez şampiyon olmak istiyor.

Şimdi kim ne istiyor, biraz ona bakalım:

Fenerbahçe kazanmak ve alt sıralardan uzaklaşmak istiyor. Ayrıca kazandığı zaman hem küme düşme hattından uzaklaşmayı, hem de ilk 5 için umutlanıp Avrupa’ya gitmeyi hedefliyor. Bu yüzden Bursaspor - Trabzonspor maçında Bursaspor’un galibiyetini istiyor. Beşiktaş - Başakşehir maçıyla ise ilgilenmiyor.

Galatasaray, 20 yıl sonra Kadıköy’de kazanmak istiyor. Şampiyon olmak için bunu başarmak zorunda. Diğer taraftan da Beşiktaş’ın Başakşehir’i yenmesini istiyor. Çünkü liderle puan farkını azaltmak istiyor.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için Başakşehir’i yenmek zorunda. Diğer taraftan, Fenerbahçe - Galatasaray maçında ev sahibi takımı tutuyor. Çünkü asıl hedef, Galatasaray’ı geçmek. Bursaspor - Trabzonspor maçıyla çok ilgilenmiyor ama yine de Trabzonspor’un kaybetmesi, Beşiktaş’ın işine gelir. Çünkü arkadan gelen tehlikeye gerek yok!

Başakşehir, en rahat gibi gözüken takım. Kazandığı zaman kimseye bakmasına gerek yok. Ama eğer Beşiktaş’a puan bırakırsa 1 gün sonra Fenerbahçe’yi destekler.

Bursaspor, kazanarak küme düşme hattından uzaklaşmak istiyor. Derbi maçta ise Galatasaray’ı destekleyecek. Çünkü küme düşme hattındaki en büyük rakiplerinden biri Fenerbahçe.

Trabzonspor’un durumu ise biraz karışık. Bursaspor’u yenerlerse; cumartesi günü Başakşehir’i, pazar günü de Fenerbahçe’yi desteklerler. Çünkü o zaman hedef, Şampiyonlar Ligi olur. Ama Trabzonspor, Bursa’ya puan verirse pazar günü Galatasaray’ı destekler. Çünkü Şampiyonlar Ligi ihtimali ortadan kalkar ve arkadan gelen Fenerbahçe’nin kendisini yakalamasını istemez.

Tabii ki bunlar benim düşüncelerim ama görünen köy de kılavuz istemez. Size düşense güzel ve keyifli bir hafta sonu geçirmek...