Türk sinemasının usta sanatçısı Kadir İnanır, Beykoz'daki evinde dün sabah rahatsızlanınca hastaneye kaldırılmıştı.

İnanır, Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Ahu Tuğba'dan kötü haber. Ahu Tuğba kimdir? Ahu Tuğba'dan kötü haber. Ahu Tuğba kimdir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sabah Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine bilinci kapalı olarak getirilen Sn. Kadir İnanır, tıkalı olan serebral arter damarının başarılı bir operasyonla açılmasının ardından yoğun bakıma alınmış; entübe edilmiş ve uyutulmuş olarak takibine karar verilmiştir. Klinik seyri ve beyin görüntülemeleri değerlendirilerek uyandırılması planlanmaktadır. Değerli sanatçımızın ailesine, tüm sevenlerine bu üzücü olay sebebiyle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." 

Hastaneye kaldırılan usta oyuncu Kadir İnanır’ın sağlık durumuna ilişkin basın açıklaması yapan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, “Ekibimiz ilk 2 saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirdi. Tıkalı damardaki pıhtı alındı, beynin beslenmesi sağlandı. Entübe olarak yoğun bakımımızda takip ediliyor, durumu stabil” dedi.

Bir açıklama da İnanır'ın 23 yıldır birlikte yaşadığı Julide Kural'dan geldi. Kural, tedavinin yoğun bakımda devam ettiğini belirtti ve "Tüm halkımızdan ricam Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili; yalnızca doktorlarının ve benim yapacağım açıklamaların dikkate alınmasıdır. Sağlık durumu hakkında düzenli bilgilendirme yapacağım" ifadelerini kullandı.

Editör: Gürel Yurttaş