BEŞİKTAŞ; 2 hafta önce Galatasaray’a yenilmiş, başta taraftar olmak üzere tüm camia da suçu hakem Bülent Yıldırım’da bulmuştu. Haklılar, ama bu haklılıklarını Alanyaspor maçında ne yazık ki göremedik! 17 bin 300 kişi geldi Vodafone Park’a. Evet, 42 bin kişilik statta 17 bin kişi vardı sadece. Takımı bağrına basacak, onlara haksız yere kaybettiklerini anlatacak 42 bin kişi lazımdı ama ne yazık ki yoktu. Gelenler de yönetimi istifaya davet etti, takımı ikinci devrede şampiyonluk potasına sokan Burak Yılmaz’ı ıslıkladı, maç içinde sürekli Sergen Yalçın lehine tezahürat yaptı. Demek ki kimse inanmamış Galatasaray maçında şampiyonluğa, demek ki göstermelikmiş tüm sevgileri!

Sergen Yalçın iyidir!

MALUMUNUZ, Şenol Güneş 31 Mayıs tarihinde artık Nevzat Demir’de olmayacak. Beşiktaş yönetimi de uzun süredir arayış içinde. Okan Buruk, Rıza Çalımbay, Samet Aybaba, Mehmet Özdilek gibi isimler gündeme geldi ama çok kalmadı gündemde. 3 tane isim çok konuşuldu, hala da konuşuluyor yönetimde; Mircea Lucescu, Abdullah Avcı ve Sergen Yalçın.

Abdullah Avcı iyi bir teknik adam, itirazım yok. Ancak bu sezon da gösterdi ki Abdullah hoca finalleri çok iyi yapamıyor. Tamam, belki arkasında büyük bir camia desteği olmadığı finalleri iyi yönetemiyor ama Beşiktaş taraftarıyla da arası çok iyi değil. Sergen Yalçın ise daha ideal. Uzun zamandır istenen “Beşiktaş’ın içinden çıkan teknik adam” tarifine uyan bir isim. Heyecanlı, genç, taraftarla arası iyi. Gaziantepspor’da, Sivasspor’da yaptığı işler ortada. Olmalı mı, olmalı. Benim oyum Sergen Yalçın’dan yana. Lucescu mu? Yazmaya bile gerek duymuyorum. Umarım öyle bir karar vermezler de Nevzat Demir Tesisleri’nin ismi, Nevzat Demir Düşkünler Yurdu olmaz!

Atama yapmayı bilmeyen MHK

BIR tane Merkez Hakem Kurulu var memlekette. Hani özelleştirseler ve tekel olmaktan çıksa sanki daha iyi olacak ama elde bir tane olduğu için mecburuz, aldığı bütün kararları kabul etmeye. Kabul etmeye mecburuz ama saygı duymak zorunda değiliz. Ben de bu hakkımı kullanarak aldıkları kararlara saygı duymuyorum. Neden mi? Kazananın belki de şampiyon olacağı bir maç olan Galatasaray-Beşiktaş maçına FIFA kokartı olmayan Bülent Yıldırım’ı atıyorlar. Sonraki hafta şampiyonluk için çok kritik olan Çaykur Rize-Galatasaray maçına yine FIFA kokartı olmayan Serkan Çınar’ı atadılar. Son olarak da Süper Lig’den sonraki en önemli organizasyon olan Türkiye Kupası finaline, yine FIFA kokartı olmayan Suat Arslanboğa’yı atadılar. Allah aşkına cevap versenize Sayın Sabri Çelik, sizin aldığınız kararların hangisine saygı duyalım?