FIFA futbolda hakem hatalarını en aza indirgemek ve bu yolla haksızlıkları gidermek, kaliteyi artırmak, camiaların isyanlarını ortadan kaldırmak için 16 ülkede VAR uygulaması başlattı. Türkiye'nin yanı sıra Avustralya, Belçika, Brezilya, Çin, Çekya, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Güney Kore, Hollanda, Polonya, Portekiz, Katar ve ABD'de kullanılıyor. 
 
Bu 15 ülkede VAR'ın Türkiye'de olduğu gibi tartışıldığını, sorun yarattığını hiç okumadım, duymadım. Bizde VAR adeta kan davasına döndü. MHK'nin bünyesindeki hakem hocaları ilk yarı değerlendirilmelerinde her ne kadar "VAR ile kalite geldi" deseler de,"Ucuz penaltılar iptal edildi, ofsayttan goller ortadan kalktı, tüküren, küfür eden kırmızıyı gördü" yorumunu yapsalar da, inandırıcı olamadılar. "Haksız puanları önü kesildi" diye göğüslerini gere gere anlatmaya çalışsalar da, işin gerçek yüzü hiç de öyle değil. Aynı küfür kişiye göre değişir oldu. Bildiğimiz penaltılık hareketi formanın rengi belirledi. Arkadan çekme, çift dalma, formadan çekme bunun adı, başka bir izahı yok, hareket net, karar farklı. VAR'a baksa da bakmasa da gücü olana istediği karar çıktı. VAR haksızlıkları giderip camiaların nabzını, ateşinin düşüreceği yerde tam tersi tansiyonunu çıkardı. Ne kadar saha içine hakem koyarsanız koyun. Ne kadar bilgisayarla donatırsanız donatın. Kafalardaki düşünceyi, objektif olmayı, adil davranmayı değiştirmediğimiz sürecek VAR ülkemizde şiddet aracı olarak kalır.
Böyle yönetirseniz MHK'yı, bir yere kadar direnirsiniz, istifayı geciktirirsiniz. Sonuç bu olur.
 
Arda'nın gözyaşının bedeli
 
Trabzonspor'un Başakşehir ve Galatasaray maçlarının VAR kayıtlarını 15 ülkenin herhangi birinde hakem hocalarına izlettirin. Eğer Halil Umut Meler ve Ümit Öztürk'ün verdiği kararlarla aynı çıkarsa Trabzonspor'a çok ağır cezalar verilmeli. Yazık ve günah.. Bu takım kendi içinde büyük badireler atlatarak, bundan önceki iki dönem çok kötü yönetilerek batmanın eşiğine geldi. Borç yüzünden kepenk indirecek durumda! Eğer TFF bu borçlanmalara özel yasalarla izin vermeseydi bugün borçlu, batmanın eşiğinde kulüp olmazdı. Trabzonspor alt yapısından yetiştirdiği oyuncularla lige damga vurdu. Bünyesinde altyapısından 15 oyuncu var. Buna rağmen de TFF'nin keyfi uygulamaları yüzünden sahada hakkı gasp ediliyor. Puan boyutunu geçtik, iki maçı kaybetmenin mali bedeli ortada. Kulübün bir kuruşa dahi ihtiyacı varken bu haksızlık neden?
Gençlerin hepsi parlıyor. Bu mu insanları rahatsız ediyor? Türk futbolu bu oyuncularla kalkınacak. "Bu çocuklara ayrıcalık yapın" demiyor kimse. Hiç olmazsa futbol oynamalarına, birer yıldız olup dünyaya açılmalarına köstek olmayın. 18 yaşında Trabzonspor'un kalesine geçen Arda'nın burun bölgesine kadar inen gözyaşlarının bedelini kim ödeyecek? Maçın hakemi Ümit Öztürk silmeye kalktı beceremedi. Federasyonun yerinde olsam İstiklal Marşını okuyabilecek yerli oyuncusu olmayanlara karşı, Türk bayrağına dönüp altyapısından yetiştirdiği oyuncularla aslanlar gibi milli marşını okuyanları ödüllendiririm..
 
Ağaoğlu'nu kutlarım
 
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş'nin 2017-2018 sezonu Olağan Genel Kurul Toplantısı Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Genel Kurul, Türk Ticaret Kanunu gereği elektronik ortamda da canlı olarak yayınlandı. Kulübün gereksiz ve dayanaksız borçlanmasına neden olan eski Başkan Muharrem Usta ve bazı yöneticilerin mahkemeye verilmesi yönünde karar çıktı. Yapanın yaptığı yanına kar kalmamalı. Bedelini bir camia değil, yapanlar ödemeli. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve ekibini böyle bir cesur karara imza attığı için tebrik ediyorum. İnşallah arkasında durular.
 
Hırsızlara karşı da video
 
Trabzonspor'un medya merkezi çok güzel sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. Medya merkezinin yerinde olsam hırsızlara ve dolandırıcılara yönelik bir video hazırlarım. Diğer kulüplere de bu video yardımcı olur. Üyelerin veri tabanlarını bir yolla ele geçiren dolandırıcılar kulüpten arıyormuş gibi üyeleri sürekli rahatsız edip ürün satıyorlar. Korsan olduklarını öğrendiklerinde ise iş işten geçmiş oluyor. Korsan ürünleri pazarlayan bu dolandırıcıların tuzağını çökertmek için sosyal sorumluluk projesine ihtiyaç var. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer bütün kulüpler bunu ortak bile hazırlayabilir. Futbolda bir araya gelemeyenler hiç olmazsa dolandırıcıları ortadan kaldırmak için bunu denesinler!