Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri' nin Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan, dünyanın en kutsal mesleğini yapan, baş tacı öğretmenlerimizin; 

24 KASIM, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

Öğretmen, kendini mesleğine adayan, saygınlık kazanan, seven ve sevgiyle yaklaşan, kalbe giren ve kendini kabul ettiren, sevdiren, öğrencisinin gönlünde taht kurandır.

Saygın ve güzel tarafları olmasına rağmen, öğretmenliğin zor tarafları da çok fazla sabır, güçlü irade ve fedakârlık gerektiren kutsal bir meslektir. İlk emri “oku” olan bir medeniyetin mensupları olarak, öğretmenlerimizin ülkemizde, ailemizde ve çocuklarımızda ayrı bir yeri vardır.

Milletimiz geçmişinden bu güne eğitime, ilme, ilim adamına ve geleceğimizi eğiten öğretmenlere, yüksek meslek mensuplarına, derin bir saygıyla ve hürmetle yaklaşır.

Kendilerine emanet ettiğimiz evlatlarımıza babalık, annelik yapan, her konuda örnek olan öğretmenlerimize büyük görev ve sorumluluk yüklenmektedir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerin hedeflerine ulaşabilmesi için yine en büyük görev ve sorumluluk öğretmenlerimize düşmektedir.

Öğretmen, öğreten, eğiten, terbiye eden, öğrencisinin içindeki cevheri tespit edip ortaya çıkartan, insan gibi yetiştiren, aktardığı bilgi ve birikimiyle medeniyet ve kültür inşasına katkı yapan asil insandır.

Öğretmen, yetiştireceği öğrencisine önce vatan ve millet sevgisini, güzel ahlâkı, kişinin ailesine, tüm insanlığa hayırlı olmasını ve dürüstlüğü öğretendir. Öğrencilerinin, ülkenin üst makam ve mevkilerinde yer almaları, kendilerine bu hayatı yaşatmasına vesile olan hocasını, elbette ömür boyu saygıyla anacak, hayır ve duasını da eksik etmeyecektir.

Yeni neslimizin yetenekli ve kabiliyetli yetiştirilmesi öğretmenlerle olacaktır. Öğretmen bir kandil gibidir, ışığı ile herkesi aydınlatır. Vicdanı hür, irfanı hür gençlik yetiştiren öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyor, öğretmenler gününü kutluyorum.

Hayatta olanlara mesleğinde başarı, bu meslek uğruna şehit olanlara, ebediyete intikal edenler ile başta başöğretmenimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum.

“Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…"( M.K ATATÜRK)