Karın bölgesi, hamilelikten sonra ya da yüksek kilolardan inildikten sonra sarkabilmektedir. Karın bölgesinin büyümesi ile gerilen deri, normal haline döndüğü zaman sarkmaktadır. Bu gibi durumlardan muzdarip olan kişiler, karın germe ameliyatı ile düz ve gergin bir karın bölgesine sahip olabilmektedir. 

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty) Nedir?

Karın bölgesinde estetik açıdan sorun yaratan sarkmaların giderilmesi ve karının eski gergin haline dönmesi için karın germe ameliyatı kullanılmaktadır. Bu işlem ile karın bölgesinde sarkmaya neden olan deri fazlalıkları alınmaktadır ve kişiler bu sayede daha sağlıklı bir görünüme sahip olmaktadır. İşlem sırasında karın bölgesindeki yağların alınması için işlemler yapılmaktadır. 

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Kimlere Uygulanır?

Karın germe ameliyatı için uygun olup olmadığınızı, hekim tarafından gerçekleştirilen muayeneler sonucunda öğrenebilirsiniz. Karın bölgenizde sarkmış derileriniz var ise ve bu durumdan rahatsız oluyorsanız, karın germe ameliyatı yaptırabilirsiniz. Eğer hamilelik sonrasında da karın kısmınızda deri sarkmaları ve çatlaklar oluştuysa, karın germe ameliyatı ile bunlardan kurtulabilirsiniz. 

Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

Karın germe ameliyatı sonrasında iyileşme süreci, ameliyat koşullarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Genel olarak hastalar karın germe ameliyatı işleminden 1 – 2 gün sonra taburcu edilmektedir. İşlemden sonra kişiler belirli bir süre boyunca korse kullanmaktadır. Yaklaşık olarak 2 – 3 ay sonra günlük yaşamınıza geri dönebilirsiniz. 

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Fiyatlar genel olarak işlemin türüne, tekniklere, hastanın durumuna ve hekimlere göre değşiklik göstermektedir. Net bir karın germe ameliyatı fiyatı için ilk olarak hastane ve hekim seçimi yapmanız gerekir. 

Hastane ve hekim seçiminden sonra doktorunuz sizi muayene ederek uygulanacak işlemlere karar vermektedir. İşlemlere göre karın germe ameliyatı fiyatları değişmektedir ve hesaplamalar bu şekilde yapılmaktadır. 
Bunun yanı sıra karın kısmındaki sarkmalara ek olarak yağlanmada var ise farklı işlemlerde uygulanacaktır. Ek işlemlere göre karın germe ameliyatı fiyatları değişecektir. Bu nedenle ek işlemlere de dikkat edilmelidir. 

Bişektomi Nedir?

Yüz çevresindeki orantısızlıktan rahatsız olan ve ideal bir yüz çevresine sahip olmak isteyen kişiler, bişektomi ile bu isteklerine gerçekleştirebilmektedir. Bu işlem ile yüz hatları daha orantılı olmaktadır. Bunun yanı sıra ideal kilolarda olmasına rağmen yüz bölgesindeki yağlanmaları fazla olan kişiler içinde bu işlem oldukça faydalı olacaktır. Bişektomi ile fazla yağlar alınacaktır. 

Bişektomi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İşlem öncesinde kişilere anestezi uygulanmaktadır. Ardından yanakların iç kısmından 1 cm büyüklüğünde kesikler açılmaktadır. Bu kesik ile yanakların iç dokusuna ulaşılmaktadır ve önceden belirlenen yağ miktarı çıkarılmaktadır. Aynı işlem diğer yanağa da yapıldıktan sonra işlem sona ermektedir. İki yanağında orantılı olması oldukça önemlidir. Bu nedenle alanında uzman bir hekim ile tedavi olmanız gerekir. 

Canan Karatay: "Bunu yapmayın çarpılırsınız" Canan Karatay: "Bunu yapmayın çarpılırsınız"

Bişektomi Kimlere Yapılır?

Bişektomi her cinsiyetten kişilere yapılan bir işlemdir. Bu işlem için yaş sınırı ise 25 olarak belirlenmektedir. Çünkü 25 yaşına kadar yüz hatlarındaki değişimler devam etmektedir. Çok zorunlu olmadığı sürece 25 yaş altındaki kişilere bişektomi uygulanmaktadır.

Yanaklarının yağlı olmasından ve bu yağların yüz hatlarını gölgelemesinden rahatsız olan herkes bişektomi yaptırabilmektedir. 

Bişektomi Operasyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu işlem genel olarak güvenli bir işlemdir ancak her ameliyatta olduğu gibi bunda da bazı bilinmesi gerekenler vardır. İlk olarak bişektomi sonrasında ağız temizliğinize dikkat etmeniz gerekir. Bunun yanı sıra işlemden sonra kanama riskleri bulunmaktadır. Ters bir durum yaşamamak için hekiminizin önerilerine dikkat etmeniz gerekir.

Editör: İrem Nur Kaya