Geçtiğimiz günlerde Katar'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Katar'ın öncülük edeceği projenin temelini attı. 

Türkiye ve Katar arasında bulut teknolojilerine öncülük etmek adına anlaşma sağlandı. Ortadoğu’yu Asya ve Avrupa’ya bağlayan dijital koridor oluşturmak için imzalar atıldı.

Microsoft ile Dtech Cloud, bulut tabanlı teknolojiler alanında stratejik iş birliği konusunda anlaştı. İmza töreni, Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirildi. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Katar İletişim Teknolojileri Bakanı Mohammed El Mannai katıldı. İmzalanan mutabakat metni sayesinde Türkiye ve Katar, bulut teknolojilerine liderlik edecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır konuyla ilgili, “Dtech Cloud ve Microsoft arasında gerçekleşen iş birliğini çok anlamlı görüyorum. Önümüzdeki dönemde özellikle yapay zeka tüm sektörleri hızla dönüştürmeye, bireysel yaşamımızı kamu yönetimindeki uygulamaları dönüştürmeye devam edecek ve yapay zekayı güçlendirecek alt yapıların ülkemizde var olması da kritik bir değer taşıyacak. Bu açıdan Türkiye'nin önümüzdeki dönemde yenilikçi teknolojilerine ilişkin çekebilmesi adına devletler arası aynı zamanda özel sektör firmalar arası kurulan iş birlikleri de önemli stratejik bir rol üstlenecek” ifadesinde bulundu.

TikTok yetkilileri 2'nci kez TBMM'ye davet ediliyor! TikTok yetkilileri 2'nci kez TBMM'ye davet ediliyor!

katar-3

Bakan Kacır;''Projenin Türkiye ve Katar arasındaki dijital köprünün daha da geliştirilmesine katkı sağlayacağını ve Türkiye'yi dijital dönüşümümün öncü ülkelerinden biri haline getirmeye gayret edeceğiz'' söyleminde bulundu.

Dtech Cloud’un kurucusu Bereket Murat Oktay ''Bu yolculuğu refah ve gelişimle dolu bir yöne doğru çevirmeye kararlıyız'' ifadesinde bulunarak şunları aktardı;

“Bu ortaklık yapay zeka, siber güvenlik, hyperscale hizmetleri ve analiz alanlarında çözümler yaratacak. Anlaşmanın Türkiye ve Katar arasındaki dijital sinerjiyi geliştirmesini, teknoloji inovasyonu alanında bizi öne çıkaracağını umuyorum. Bu yolculuğun refah ve gelişimle dolu bir yöne doğru çevirmeye kararlıyız.”


İki bakanın refakatinde Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin ile Dtech Cloud kurucusu Bereket Murat Oktay arasında stratejik iş birliği için imza atıldı.
 

Editör: Nehir Durdağı