GÜNEYDOĞU kahramanı bir komutanla beraberim. İki defa bölgeye gönüllü olarak gitmiş. Girmediği çatışma, katılmadığı operasyon olmayan bir komutan. Bu yüzden de davalara muhattan olmuş, Kendisine, PKK’lı öldürdü diye davalar açılmış bir komutan su uyur düşman uyumaz misali, güvenlik gereği isminin yazılmasını istemiyor. Kurmay Albay olan bu komutanımız, sicilinde ‘Aşırı Türk milliyetçisidir’ ibaresi olduğu için, General yapılmamış. Bizim her şeyi bilen(!) karar vericilerimiz tarafından!

Yahudi lobisi çok önemli

Bu komutanımızın diğer bir özelliği de, zamanında ülkemize dışarıdan alınan silahlardan, silah sistemlerinden sorumlu olması. Laflıyoruz, konu başlığımız ülkemizin gündemini de oluşturan, F-35’ler, S-400’ler, ABD’den alınan diğer silahlar. ABD-Türkiye ilişkileri, ABD’nin Türkiye’ye bakış açısı. İsrail’i, ABD’yi ve Ortadoğu’yu çok iyi tanıyan komutandan bir itiraf geliyor; “Keşke! Yahudilerle aramızı bu kadar bozmasaydık! ABD kongresi bu denli aleyhimizde olmazdı.” Komutanın söylediği bu söz aslında bu günkü durumumuzun da özeti. Buna katılmamak elde değil. Siyasi iktidarlar uluslararası ilişkilere dini açıdan, mezhepsel açıdan bakmamalılar. Ülke menfaatleri açısından bakmalılar. Bir, ‘one minute’ AK Parti iktidarına iyi oy kazandırdı da, Yahudi lobisine kaybettirdi. Yahudi lobisinin temel özelliği, zamanında bizim ABD’den bütün isteklerimizi takip etmesi, yanımızda durması ve dost bir tavır sergilemesiydi. ABD’de birlikte hareket eden, Türk ve Azeri lobisi yeterli gücünde değil. Çok da etkili değil. Şimdi şartlar değişti.

Temsilciler Meclisi’nin başında Nancy Pelosi diye bir kadın var. Ermeni soykırım iddialarının yılmaz bir destekçisi. Ermeni lobisinin bir numaralı elemanı. Türkiye’yi de pek sevmiyor. Ondan Türkiye lehine kongreden bir şey geçirmeyi bırakın, gündeme getirdiği her karar bize karşı düşmanlığının bir bileşkesi sanki. ABD ile ilişkilerimiz kötü dedik. Nasıl olmasın ki! Yahudi lobisi karışımızda, dolayısıyla evangalistler de karşımızda, Yunan lobisi karşımızda, Ermeni lobisi karşımızda, Pentagon karşımızda, özetle bizi savunacak haklı olan bazı tezlerimizin arkasında duracak kimseler yok. Hal böyle olunca İsrail’in; Türkiye’ye F-35 verilmesin öngörüsü de daha büyük bir anlam kazanıyor! İşin özüne gelirsek, AK Parti iktidarı öncesi Ortadoğu’da aramızın en iyi olduğu ülke İsrail’di. İsrail’in ise arasının en kötü olduğu ülkeler Arap ülkeleriydi. Şimdi durum tam tersine. Filistin’e rağmen Araplar, İsrail’in kuyruğunda birlikte hareket ediyorlar. Akdeniz’de eskiden İsrail yanımızdaydı, şimdi Yunan, Mısır ve ABD önderliğinde karşımızda. Bu tabloya alıcı gözü ile bir bakmak gerekir. Dostumuz kalmadı gibi. Devlet olarak ne kazandık! Ne kaybettik. Sıfır düşman diye ortalığa çıkan birileri, yanlış dış politikalarla olayı tekmili birden düşmana çevirdiler. Geldiğimiz nokta bu. İsrail ile düşman oldukça ABD ile aramızın ilişkilerimizin düzelmeyeceğini de kolaylıkla söyleyebiliriz. Özetle, komutanın dediği gibi; Keşke Yahudi lobisinin desteğini kaybetmeseydik”