İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin kurultayında yaptığı konuşma CHP'liler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Bu gelişmenin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerine talimat verdiği belirtildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde şu ifadeleri kullandı:

CHP’de, Meral Akşener’in kongrede sert eleştiriler yöneltmesi beklentisi vardı. “CHP’yi bombalayacak” diyorlardı. Buna rağmen Akşener’in kurultay konuşması CHP milletvekilleri arasında tam anlamıyla bir infiale yol açtı. Milletvekillerinin haberleştiği WhatsApp grubunda çok sert tepkilerin gösterildiği söyleniyor. Peki beklentiye rağmen CHP milletvekilleri arasında bu denli tepki neden oluştu? Akşener’in seçim yenilgisinden CHP’yi sorumlu tutması, İYİ Parti’nin itirazlarına yeterince kulak verilmediğini söylemesi bekleniyordu.

Ancak Akşener beklentilere rağmen seçim başarısızlığına değinmedi, onun yerine CHP’lilerin nasırlarına bastı. Tam anlamıyla sinir uçlarına dokundu. Akşener’in konuşmasındaki iki başlık CHP’lileri özellikle rahatsız etti.

1- “Neymiş, İstanbul HDP sayesinde kazanılmış. Haydi o zaman bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum.”

2- “Bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Bu bize neye mal oldu? Kuyruk siyasetine mal oldu.”

Akşener’in bu sözlerine ilişkin CHP milletvekilleri arasındaki tepki büyüyünce Kılıçdaroğlu devreye giriyor. Milletvekilleri özellikle 15 CHP milletvekilinin bir gece içerisinde İYİ Parti’ye geçirilmesine rağmen Akşener’in bu sözlerini “nankörlük” olarak değerlendiriyorlar. Akşener’e tepki büyüyünce Kılıçdaroğlu devreye giriyor. Ortak WhatsApp grubundan, Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerinin Akşener’e cevap vermemesi, gerekirse parti sözcüsünün cevap vereceği talimatı paylaşılıyor. Kılıçdaroğlu’nun talimatı kırgınlığı gideremiyor ama milletvekillerinin açıklama yapmasını engelliyor.

Editör: Grlyrtts