AİHM “Batasuna ETA” arasında organik bağ olduğu gerekçesiyle, Batasuna’ nın kapatılmasını onayladı. AİHM partinin itirazını reddetti. Yani “organik bağ” kapatma sebebi sayıldı.

AİHM Demirbaş kararı da siyasi bir karar olup, hukuki değerlendirmeden yoksun, Türkiye Avrupa- siyasi ilişkileri çerçevesinde tek taraflı baktığını ortaya koyan, adil olmayan bir karar. AİHM Ülkemiz aleyhine çok fazla karar vermiştir.

Ülkemiz için Adaletli karar vermesini beklemek hayalcilik olur. “Türban” ve “Refah Partisi” kapatma kararları da hukuki dayanağı olmayan, ülkemizin siyasi gündemine uygun verilmiş siyasi kararlar çok tartışılmıştı.

HDP-PKK ilişkisinin, Batasuna-ETA arasındaki ilişkiden daha ileri düzeyde olduğu ortada iken, Batasuna’yı kapatanlar ülkemizi zayıf düşürmek için Demirtaş’a kucak açıyor. AİHM’ si bizdeki HDP/ PKK/KCK terör ilişkisini işbirliğini görmez, göremez. Türkiye’deki terör, AB’ye hiçbir zaman terörist olarak görünmedi.

Avrupa Birliği HDP yanında yer alıp “teröre destek yok diyor” Avrupa’nın siyasi kararlarla bize yansıttığı iki yüzlülük. HDP ’nin şiddet uygulayan PKK/KCK/PYD Terör örgütleriyle ilişkisi Mahkeme kararlarıyla kesinleşti.

Milletvekillerine bağımsız Mahkemelerce örgütle ilişkileri nedeniyle cazalar verildi. HDP’ li Belediye Başkanları PKK/KCK ilişkisinden ağır cezalara mahkûm edildiler.

Bizdeki durum, Batasuna-ETA ilişkisiyle mukayese edilemeyecek kadar ağır ve tartışmasız. Ülkemizin kırk yıllık kanayan yarası terör. Binlerce masum sivil halk ve güvenlik görevlisi şehidimiz var. Ama Avrupa görmezden gelip, “ teröre destek yok” diyor AİHM’ si Türkiye’ye baskı yaparak “Demirtaş bırakılsın” istiyor.

Kendi içindeki “organik bağı” terör olarak gören göz, bizdeki katliamlara kör bakıyor. Avrupa, gezi olaylarından bu yana her fırsatta, ülkeye ağır baskı uygulamaya çalışıyor. Terörü özgürlük mücadelesi olarak görüyor. Türkiye’nin milli güvenlik meselesi haline gelen muhalefette, AİHM’ si ile aynı yerde duruyor.

Erdoğan: “bu ülkeyi size yetirtmem. Bağımsız mahkemeler var. Türkiye aleyhine hareket ediliyor. Kendi adamlarını koruyorlar. Bu karar bizi bağlamaz” diyor.

Cevap ana muhalefetten geliyor. Erdoğan’a” sen kimsin? AİHM kararına uy diyor”… Kendi Cumhurbaşkanı adayı için parti üyelerine “ sandığa gidip tıpış-tıpış oyunu verecekler” dediği gibi şimdide devleti küçümseyerek “tıpış-tıpış kararı uygula” diyor. Türkiye’ye her konuda baskı ve yaptırım uygulayanların sözünden çıkma diyor?

Bu sözün sahibi Cumhuriyeti kuran partinin genel başkanı. Kurucu Parti Nerden… Nereye… Hani siz ulusalcıydınız? Hani antiemperyalisttiniz? Hani Vatanseverdiniz? Ülkede darbe olursa ilk tankların önüne ben çıkarım deyip, darbe gecesi tankların arasından nereye gittiğinizi bu millet gördü.

Ülkemiz için üzücü olan, diğer muhalefet partileri de iktidar hevesiyle, Kılıçdaroğlu gibi düşünüp açıklamalar yapmaları. Milli konularda, ülkesi için milli duramayan dışardan medet umanlara, bu millet sittinsene iktidar yüzü göstermez! Şehit kanlarıyla sulanarak bağımsızlığı kazanılmış Türkiye Cumhuriyetinin İstikbalini, dış güçlerin olmayan vicdanlarına bırakamayız. Avrupa Türk Milletine karşı hiçbir zaman vicdanlı ve adaletli davranmamıştır.

Avrupa milli konularda kendi içindeki siyasi farklılıklarını bir kenara bırakarak, dışa karşı tek sesle milli duruyor. Bizde maalesef Erdoğan karşıtlığı Milli konularımızın üstüne çıkarak, Erdoğan’a karşı Avrupa’nın yanında duran bir muhalefet anlayışı var.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Karadeniz’de, Azerbaycan’daki haklı mücadelesinde, Avrupa nerde durdu, kiminle bir oldu? Farkında değilsiniz?

Erdoğan sömürgeci Batı’nın gerçek yüzünü kendilerine göstermesi, Avrupa’ya karşı duruşu şahsi menfaatine değil. Ülkesinin Milli çıkarları için, Cumhuriyetin kurucu irade ruhu gibi görmek gerek.

Erdoğan Avrupa’ya bir söz etse, maalesef muhalefet tek ses olup karşı tavır alıyorlar. Emperyalistler Erdoğan’ı Türkiye’nin Milli çıkarlarını koruduğu ve kendi sömürü alanlarını daralttığı için sevmiyor.

Uyanık olalım! Milli konularda dışa karşı içte birlik olup milli davranmak, bu ülkeye olan sadakat borcumuzdur. Kimin yanında durduğumuzun, kimin hesabına çalıştığımızın farkında olalım. Kendi ülkemize yabancı kalmayalım!