Huzeyfe oğlu Sehi ra'den, Resulullah sav'in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir;

''Allah içtenlikle kendi yolunda şehit olmak isteyen kimseyi yatağında ölse bile şehidler mertebesine ulaştırır.''

Hz. Enes ra Resulullah sav'in ; ''Bir kimse can ve gönülden şehid olmak isterse şehid olmasa bile kendisine şehid sevabı verilir''.

Muaz İbn. Cebel ra'ın Resulullah sav'in şöyle dediğini rivayet etti;

''Her kim bir deve sağılacak kadar kısa bir anda olsa Allah yolunda savaşırsa cennete girmeyi hak eder ve kimde içtenlikle Allah yolunda ölmeyi ister de sonra ölür veya öldürülürse ona şehit sevabı verilir.''

Kim Allah yolunda bir yara alır veya veyamusibete düçar olursa kıyamet yarasının kanı her zamankinden dahafazla olarak gelir. Kanın rengi zaferan rengindedir. Kokusu misk kokusudur.

İbin Hıbban sahihinde; ''Kim halis niyetle Allah'dan şehid olmayı dilerse, döşeğinde ölse bile, Allah ona şehid sevabı verir''.

Amie oğlu Ukbe ra Resulullah'ın minberde şöyle dediğini rivayet ediyor:

''Düşmanlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet hazırlayınız. Şunu iyi bilin ki, kuvvet atmaktır. Kuvvet atmaktır. ve kuvvet atmaktır''.

buyurduğunu işittim. Ebu Hüreyre ra der ki, Resulullah sav'e Hangi amel daha hayırlıdır diye soruldu.

Allah ve rasülüne iman etmektir buyurdu.

Sonra nedir..? denildi. Resulullah sav;

Allah yolunda cihad etmektir buyurdu.

Sonra nedir..? denilince Resulullah sav; Makbul hacdır, buyurdu.

Ebu Zer ra derki, Yaresulallah amellerin hangisi daha faziletlidir..? dedim. Resulullah sav;

''Allaha iman ve Allah yolunda cihad etmektir'' buyurdu.Ebu Hüreyre ra Resulullah sav'in şöyle dediğini rivayet etmiştir;

''Cennette yüz drece vardır. Allah bunlarıkendi yolunda cihad edenler için hazırlamıştır. Her iki derece arasında gökle yer arası kadar mesafe vardır.

Hz. Muaz rivayet ediyor;

Allah yolunda cihad eden kimse Allah'ın güvencesi altındadır.Hastayı ziyaret eden kimse, Allah'ın güvencesindedir. Mescide giren veya dönen kimse, Allah'ın güvencesindedir. Devlet başkanının huzuruna girip zulmüne karşı onu irşad eden veya adaletinden dolayı onu destekleyen, Allah'ıngüvencesindedir. Evindeoturup hiç bir kimsenin gıybetini yapmayan Allah'ın güvencesindedir