Şehir değişikliği yapmayı planlayanlar kiralık ya da satılık ev bulma konusunda zorlanmak istemiyor. Bu nedenle şehir seçimi yaparken hangi kentlerde kiralık daire bulmanın daha kolay olduğunu merak ediyorlar. Özellikle ülkemizde bazı şehirlerde boş ev sayısının son derece az olması bu konuyu daha da önemli kılıyor. Dolayısıyla sizler için küçük bir araştırma yaparak kolayca kiralık daire bulabileceğiniz illeri belirledik. Listemize hemen göz atarak ev ilanlarını inceleyebilirsiniz.

İstanbul

Çoğunlukla boş ev sayısının fazla olması ancak ev sahiplerinin evi kiraya vermemesi ile gündeme gelen İstanbul'da, artık kiralık daire bulmanın daha kolay olduğu söylenebilir. Yeni vergilendirme sistemlerinin gündeme gelmesi ile birlikte evini boş tutmak yerine kiraya vermeyi tercih eden ev sahiplerinin sayısı artmaya başladı. Bu sayede İstanbul kiralık daire bulmanın kolay olduğu iller arasındaki yerini aldı. Bu durum kentin tüm semtleri için geçerli değildir. Bazı semtlerde kiralık daire bulmak nispeten daha zor olabilir. Ancak belirli semtlere yönelmeniz durumunda hızlı ve kolay bir şekilde çok sayıda kiralık daire ilanını inceleme şansına sahip olursunuz.  Böylelikle kendinize uygun bir kiralık daire bulmak  için uzun uğraşlar vermenize gerek kalmaz. Hem Avrupa hem de Anadolu yakasında kiralık daire ilanlarını incelemek için hepsiemlak internet sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. En fazla sayıda ilanı bu platformda göreceksiniz.

Sivas

Kiralık ev bulmanın kolay olduğu illerden biri de Sivas oluyor. Özellikle merkezde ve merkeze yakın olan ilçelerde çok sayıda kiralık ev bulunuyor.  Bu evler arasında 5 yaşından küçük olanlar da var. Hatta inşaatı yeni tamamlanmış olan sıfır daireler de kiraya verilebiliyor. Hepsiemlak internet sitesinde yer alan Sivas kiralık daire ilanlarına göz attığınızda  çok sayıda yeni dairenin kiraya verildiğini görebilirsiniz. Bu nedenle hızlı ve kolay bir şekilde kiralık daire bulmak ve bununla birlikte büyük kentlere nazaran daha düşük kira fiyatı görmek istiyorsanız seçenekleriniz arasına bu özel şehri de ekleyebilirsiniz.

Niğde

Niğde hem kiralık ev sayısının fazla olması hem de kira ücretlerinin oldukça makul rakamlarda seyretmesi ile ön plana çıkan şehirlerimizden biridir. Olabildiğince düşük bir bütçe ile ev kiralamak isteyenler gönül rahatlığı ile bu şehri tercih edebilir. Çevre iller ile kıyaslandığında dahi Niğde'de ev kiralarının gayet düşük rakamlara tekabül ettiği söylenebilir. Bütçe sıkıntısı yaşayanlar için de bu şehri özel kılan unsurlardan biri kira fiyatlarının daha düşük olmasıdır. Hepsiemlak internet sitesi üzerinden bu şehirde kiralık olan evleri kolayca inceleyebilirsiniz. Hatta diğer şehirlerde geçerli olan kira fiyatları ile bir kıyaslama da yapabilirsiniz.

Mardin

Mardin de listemizde yer alıyor. Öncelikle bu şehrin çok fazla göç almadığını belirtmek gerekir. Bu da kiralık ev sayısının fazla olmasını ve aynı zamanda satılık ev sayısının da yine pek çok şehre nazaran daha fazla olmasını beraberinde getiriyor. Mardin'de kiralık daire arayanlar çok kısa bir süre içerisinde beklentilerine uygun bir ev bulmayı başarıyor. Aynı zamanda fiyatlarında çok yüksek rakamlara ulaşmadığı bilgisini aktaralım. Düşük bir bütçe ile ev kiralamak isteyenler için Mardin, ideal bir seçeneğe dönüşüyor. Bu şehirde kiralık olan daireleri daha yakından incelemek isterseniz hangi internet sitesini ziyaret etmeniz gerektiğini artık biliyorsunuz. Görselleri inceleyin ve kiralık dairelerin hangi özelliklere sahip olduğu bilgisine de göz atın. Hepsiemlak internet sitesi üzerinden filtreleme seçeneklerini kullanabilirsiniz.  Evin eşyalı olup olmadığı ya da oda sayısı gibi çeşitli kriterlerinizi işaretleyebilirsiniz.

Editör: İrem Nur Kaya