Virüs, Dünyayı esir aldı. Ekonomik göstergeler can çekişiyor. Okullar uzaktan eğitimde. Büyükşehirlerde alışveriş internetten yapılıyor.

Sosyalleşme içinde sosyal medya kullanılıyor. Tüm bunlar günün birinde aşı bulunacak ve hayat normale dönecek diye katlanılan geçici bir durum. Koronavirüs aşısı için yüzlerce bilim adamı aralıksız çalışıyor. Çin aşısı denilen, virüsün ölü parçacığının kullanıldığı aşı Türkiye’ye gelmek üzerine. “Aşıyı olacağız, olmayacağız” tartışmadı toplumu dinamitleyecek sosyal patlama demek. Seçme şansı ne yazık ki yok. Ya koronavirüs olacak kişi, ya aşı olup varsa yan etkisine katlanacak ya da aşı ile en az 6 ay rahat edecek. Başka yol görünmüyor.

Maske, hijyen, mesafe ile yeni normale alıştık. Aşıyı bekliyoruz. Sıram geldiğinde atılacağım. Proflarımız, sağlık personelimizin atıldığı aşıya karşı, önyargı oluşturan kesim aşı atılmayacaksa, dikkatle izlenmeliler. Neyse efendim, var olan virüs aşı çalışmasında sona gelinmişken, kötü haberi aldık.

Hollanda, İngiltere, Danimarka, Avustralya merkezli farklı yayılım mevcut. Var olan virüsün mutasyona uğramış hali deniliyor ve eskisinden %70 daha bulaşıcıymış.

Sanki eskisi az bulaşıcıymış gibi. Kötü haber, Covid19’a karşı geliştirilen aşı, Kovid20’ye karşı etkin olacak mı? Bu gelişmeler yaşanırken, komplo teorisi denilen “giderek artan Dünya nüfusunun 65 yaş üstünü yok ederek, hem beslenme problemine çözüm, hem de hafızasız kalan insanlığı gütmenin daha kolay olacağı” yeni Dünya düzeninin kurulacağı çok dillendirildi hatırlarsanız.

İnsanların evlerinde hapis, çiplerle kontrol altında, özgürlük denilen kelimeyi hiç duymadıkalrından, ‘mış’ gibi yaşadıkları bir sistemden söz ediyorum.

Üretilen bir virüs ile devletlerin, millet-inanç kavramının devreden çıkarılarak tek merkezden koyun gibi güdüldüğü dönem. Hayal kurmak yok, geçmiş, gelecek düşüncesinin olmadığı hayvanlaşılmış sistemin kurşun askerleri olmaya mı zorlanıyor Dünya? Aşı müjdesi ile birlikte, mutasyon haberi “komplo teorisi” doğru mu diye düşündürttü.

Kripto para biriminin yeni düzende ortak para olacağı varsayımı giderek yerleşiyor. Peki ne olacak, sorusuna cevap vermek zor. Ya virüs birden bitecek, ya da iddia edildiği gibi ihtiyar nüfusu temizleyip, kalanlarla yeni Dünya düzeni gelecek. Kıyamete bir adım yani. Yine de umudumuzu yitirmeyelim. Eminim, bu virüs belası da geçecektir.

Komplo demişken, fıkrasını anlatmadan olmaz. Üç inek bir yandan otluyor, bir yandan sohbet ediyormuş. Bir tanesi demiş ki: İnsanlar bize çok iyi davranıyor, yediriyor içiriyor, yatacak yer veriyor.

Diğeri atılmış: “Duyduğuma göre bizi beslemelerinin sebebi, kesip yemekmiş.”

Üçüncü inek: “Bunlara inanmayın, komplo teorisi” demiş.