35 yaşındaki Abdül Hak isimli Bangladeşli bir koronavirüs hastasının tedavi görmek amacıyla Güney Assam'ın Karimganj bölgesinde iki ülke arasındaki Kushiara nehrini geçip Hindistan'a yüzdüğü açıklandı.

Ancak bölgedeki köylülerin haber vermesi üzerine ırmağın Hindistan tarafındaki sınır polisleri Hak'ı durdurdu. Ancak köylülerin Hak'ın koronavirüs olduğunu söylemesi üzerine telaşlanıp korktukları ifade edildi.

Sınır polisi sözcüsü J.C. Nayak, "Ateşi vardı, çok iyi görünmüyordu, tutarsız konuşuyordu. Alçak sesle koroanvirüsün kendisine bulaştığını, Hindistan'a tedavi görmek için geldiğini söylüyordu. Onun nehir kenarından ayrılmasına izin vermedik ve Bangladeş Sınır Polisi ile iletişime geçtik. İki botla geldiler ve onu geri götürdüler" dedi.

Güney Assam'daki Karimganj ve Silchar bölgeleri Bangladeş'le 135 kilometrelik sınırı paylaşıyor, bunun 4 kilometrelik bölümü iki ülke arasındaki ırmaktan oluşuyor. Ayrıca Bangladeşli bu kişi, su seviyesinin de düşük olması sebebiyle nehrin karşı kıyısına kolaylıkla geçebildi.  

Yaklaşık 1,3 milyar nüfuslu ülke Hindistan'da, 23 Mart'ta alınan bir kararla ülke genelinde salgınla mücadele çerçevesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve 14 Nisan'da bitmesi planlanan yasak uzatılmıştı. Yasak nedeniyle metropollerde mahsur kalan binlerce işçi protesto gösterileri düzenlemiş, bazı sığınmacı kamplarına gıda maddeleri ulaştırılamadığı belirtilmişti. 

Editör: Haber Merkezi