Yerli koronavirüs aşısı Turkovac faz-3 çalışmaları kapsamında Kayseri Şehir Hastanesi’nde gönüllülere uygulanıyor.

650 kişinin gönüllü olarak başvurduğu Turkovac aşısı, şimdiye kadar 10 kişiye uygulandı ve herhangi bir yan etki de görülmedi. 

TURKOVAC NE ZAMAN ÇIKACAK?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Turkovac bizim önemli bir sınavımız olacak. Hedefimiz eylül-ekim gibi netice almak. Bazı üniversitelerimizin bu konuda çalışmaları var. TÜBİTAK'ın bu işi takibi söz konusu.

Kararlıyız ve eylül-ekim gibi buradan bir netice alalım istiyoruz. Hocalarımızın bu konudaki iddiaları siyasetçi olarak bizi de ümitlendiriyor. Bize düşen neyse hepsini yapmaya kararlıyız. Bütün laboratuvar çalışmaları devam ediyor. Deneyler yoğun şekilde devam ediyor." demişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi Eylül-Ekim aylarını işaret etmişti. Sağlık Bakanı Koca, daha önce yaptığı açıklamalarda aşı için yerli aşının Eylül - Ekim gibi uygulanabilecek duruma gelebileceğini dile getirmiş ve bu konu hakkında sosyal medyadan açıklama yaparak "Salgını önlemenin en önemli silahı olan yerli aşı konusunda yeni kabiliyetler kazanıyoruz. Yerli imkan tam bağımsızlık nişanıdır. Buna çok yaklaştığımızı görüyorum." açıklamalarında bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi