Koronavirüsten en çok etkilenen il olan İstanbul'la ilgili bir gerçek daha ortaya çıktı.

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, kentte bulunan 20 civarında eczanede virüs tespit edildiğini açıkladı. 

Sarıalioğlu şunları söyledi:

- Salgına yakalananlar arasında hem eczacılar hem de çalışanlar var. Sir eczacımız entübe oldu, hastanede tedavisi devam ediyor.

- Testleri pozitif çıkan diğer eczacı ve çalışanlar evlerinde karantinaya alındı. Ancak vakaların tespit edildiği eczaneler çalışmaya devam ediyor.

- Eğer elemanda bir sorun söz konusuysa o karantinaya alınıyor, eczacıda bir sıkıntı yoksa eczaneler çalışmaya devam ediyor. Eğer eczacıda bir sorun varsa o zaman ya mesul müdür ya da yardımcı eczacıyla çalışma devam ediyor. Eğer her ikisi de yoksa eczanenin kapanması gerekiyor.

- Eczacılarımızın bireysel aldıkları önlemlerin yeterli olmadığı ortaya çıkmış durumda. Salgın arttıkça eczacılarımız da bundan nasibini alıyor. Önlemlerimiz çok yeterli olmuyor maalesef.

- Hastaneden çıkan her hasta mutlaka eczaneye uğruyor. Biz burada mesleğimiz gereği o hizmeti vermek zorunda olduğumuz için, hastalara eczanelerimize gelmeyin deme şansına sahip değiliz. Hastalar gelecekler, ilaçlarını alacaklar. Biz de kendimizi elimizden geldiğince koruyacağız. Başka çaresi yok. Önemli bir risk grubu olduğumuz için de, Kovid-19'a yakalanan meslektaşlarımız ve çalışanlarımız olduğu gibi olmaya da devam edecek. Buna karşı teması olabildiğince azaltacak, süreyi kısaltacak tedbirler almaya çalışıyoruz.

Editör: Haber Merkezi