Bir gün Allah Resulüne gelen bir adam ihtiyacı  olduğunu söyleyerek ondan yardım istedi.

Sevgili Peygamberimiz sav hanımlarından birini hak dinle gönderen Allah'a yemin olsun ki, evimde sudan başka bir yiyecek yok'' diye cevap verdi.

Bunun üzerine sahabeye, '' Bu şahsı bu gece evinde kim misafir ederse Allah ona rahmet etsin'' dedi.

Ebu Talha ra bu şahsı evine götürdü. Evdee getirmesini  Allah Resulünün konuğunu ağırlama gayretiyle hanımına çocukları uyutup yiyecekleri misafire getirmesini tembihledi.

Hanımı da çocukları uyutarak evdeki yemeği misafir için hazırlayıp sofraya koydu. Çift; o geceyi çocuklarıyla birlikte aç geçirdiler. Ertesi gün Peygamberimiz sav Ebu Talha Ya; Bu gece sizin misafirinize karşı davranışınızda Allah Teala hoşnut oldu'' diyerek haklarında şu ayetlerin indirildiğini bildirdi: '' Kendileri zaruret içinde olsalar bile onları (mümin kardeşlerini) kendilerine tercih ederler. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa, işte onlar kurtuluşa erenlerdir''. (Haşr; 59/ 9)

***

Ayet; Arkadan çekiştiren, ayıp kusur arayan, servet toplamış ve onu sayıp durmuş olan herkesin vay haline! (Hümeze; 104/ 1-2)

De ki; Cinlerden olsun insanlardan olsun, insanların kalplerine vesvese sokan sinsi şeytanın şerrinden insanların rabbine, insanların malik ve hakimine, insanların mabuduna sığınırım. (Nas, 114/ 1-2)

Hadis; Dünya tatlı, göz kamaştırıcı ve çekicidir. Allah onu sizin kullanmanıza verir ve nasıl davranacağınıza bakar. Dikkat edin! Dünyaya aldanmaktan sakının. (Tirmizi)