Avrupa'da koronavirüs ile ilgili karamsar tablonun oluşmasından sonra Almanya Hastaneler Birliği Başkanı Gerald Goss'tan umutlandırıcı açıklama geldi. Gass, "ülkede sosyal mesafe önlemleri sayesinde corona virüsünün etkilerinin önümüzdeki hafta azalma eğilimi göstermesini beklediklerini" söyledi.

Avrupa’daki İtalya, İspanya ve Fransa gibi örneklerin aksine, kısa sürede çok sayıda test uygulanarak vakaların kontrol altına alındığı Almanya’da can kaybı da diğer ülkere göre oldukça az.

Almanya aşıyı buldu mu?

Almanya'da İtalya, İspanya ve Fransa kadar ciddi vaka sayıları ile karşılaşılmasa da ölüm oranın az olması Almanya'nın koronavirüs aşısını bulduğunu iddiasını güçlendirdi. Özellikle son 2 haftadır neredeyse yok denilecek kadar koronavirüs kaybının olması sosyal medyada oldukça fazla konuşulmuştu.

Sosyal mesafe önemi

Örnek gösterilen ülke haline gelen Almanya’dan virüsle ilgili önemli bir açıklama geldi. Almanya Hastaneler Birliği Başkanı Gerald Gass, ülkede  corona virüsünün yayılma hızının önümüzdeki haftadan başlayarak azalış göstermesini beklediklerini, bunun da sosyal mesafe önlemleri sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi