Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Son günlerde artan vaka sayılarına işaret eden Koca, ''Eski ve acı tecrübelerimiz bunu kontrol etmenin çok maliyetli olduğunu gösteriyor'' ifadeleri ile tehlikeye dikkat çekti.

İngiltere'den örnek veren Koca, ''Önümüzde bir İngiltere örneği var. Salgın bitme noktasına gelmişken bir anda onbinlerce vaka ile karşılaştılar. Sevindirici olan, artan vaka sayıları vefat sayılarını şimdilik artırmıyor'' diye konuştu.

Koca ayrıca yeni kısıtlamalara gerek olmadığını '' Yeniden kısıtlamalara ihtiyaç olacak bir gündemde değiliz. Ancak, tedbirlere uymaz ve aşımızı olmazsak telafisi güç günlerle karşılaşabiliriz'' ifadeleri ile aktardı.

Koca'nın açıklamalarından satır başları ise şöyle: 

''-İllerimizde hedef nüfusun aşı olma oranlarını günlük ve aşı doz uygulamalarını anlık olarak sizlerle paylaşıyoruz. Haritada rengi maviye dönen illerimiz bizi heyecanlandırıyor.

-Umuda giden yolda meşalelerimiz maviye dönen illerimiz. Son 1 haftada vaka sayılarında yükselme eğilimi var.

- Bayramda bir araya gelirken kesinlikle tedbirlerden taviz vermemeliyiz, tedbir güvencemizdir.  Tedbirsizlik, elimizdeki silahları etkisiz kılabilir. Bu bayram tedbirlere uyar ve aşımızı olursak, el öpüp birbirimize sarılmadan geçireceğimiz son bayram olacak.

-Birkaç istisna dışında aşı olma oranı düşük olan illerimizde vaka sayıları bir önceki haftaya oranla birkaç kat yükseliyor.

-Artan varyantlara karşı elimizde aşı silahının yanında bir de tedbirlere uyum gücü var; tedbirlere uyarak varyantlardan da korunabiliriz.''

Editör: Haber Merkezi