Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Türkiye'de iki doz aşı olanlarla ilgili çarpıcı rakamlar açıkladı. 

1 milyon 300 bin kişinin iki doz aşı olduğunu vurgulayan İlhan, bunların 852'sinin koronavirüse yakalandığını, 53'ünün hastanede yattığını 5'inin de yoğun bakımda olduğunu bildirdi.

Ancak İlhan, bunu olumlu yorumlarken, "Entübe olan ya da hayatını kaybeden yok. Demek ki aşı gerçekten çok etkili oluyor. Zaten aşıda da amaç insanların ağır hastalık geçirmesini engellemek" ifadelerini kullandı. 

İlhan, "Türkiye Cumhuriyeti olarak ocak ayının başında aşılamaya başladık. Geldiğimiz noktada Türkiye’deki ilk aşılamadan bu yana tam 2 ay geçti sayılır. Bu 2 aylık zaman diliminde de 10 milyon 400 binden fazla aşı yaptık. 2 milyon 600 bini de bunların ikinci dozu. Bir başka ifade ile yaklaşık 700-800 bin kadar sağlık çalışanımızı ikinci dozda aşıladığımızı öngörürsek bu, 1 milyon 800 bin kadar 65 yaş üzeri büyüğümüzü aşıladığımız anlamına geliyor. Çok yakın zamanda ikinci gruba geçilecektir. Her iki grubun aşılanması tamamlanırsa corona virüsü için bir hayli aşama kat etmiş olabileceğimiz kanısındayım" dedi.

Editör: Haber Merkezi