Bilim Kurulu üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs vaka sayıları ve aşılamayla ilgili merak edilenleri yanıtladı.

Daha genç ve aşısız kişilerin hastalandığına dikkat çeken Prof. Dr. Özlü, "Kovid olmadıklarını, nezle veya grip olduklarını düşünüyorlar. Kovid'i kendilerine yakıştıramıyorlar. Bu yüzden de hastaneye başvuruda gecikme yaşanıyor. Delta varyantına bağlı ölümler daha önceki virüslere göre 2 katına ulaşmış durumda" dedi.

Kovid ilacı haberlerin inin umut verici olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özlü, ''İlacın ruhsat almasında şu ana kadar yapılan çalışmalar yeterli olmayabilir, göreceğiz. Şunda yapacağımız en iyi şey hastalanmamak. Aşılanmak. '' dedi.

Prof. Dr. Özlü, 2 doz Pfizer/BioNTech aşısı olanlara 3. doz yapılması konusunda da kararın Sağlık Bakanlığı'nda olduğunu söyledi. Özlü, "Genelde 6-8 aylık çalışmalarda 6-8 ay sonra kandaki antikor seviyelerinin azalmaya başladığı görülüyor. Koruculuk seviyesinin düştüğüne dair yayınlar gelmeye başladı. Esas olan herkeste aynı olmadığı. 6-8 ay geçince üçüncü doz gerekebilir. Bu kararı bakanlık alacak." ifadelerini kullandı.