İlk kez Çin'de görülen ve tüm dünyada etkisi halen devam eden koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor. Bazı ülkelerde normalleşme sürecine girilirken bazı ülkelerdesalgın daa yeni hız kazanıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yoluyla basın toplantısı düzenledi.

Bulaşma etkisi hızlı olan koronavirüs ile ilgili  'Belirti göstermeyen hastaların koronavirüs bulaştırma riski var mı?' sorusuna yanıt geldi. 

Ghebreyesus, her hafta üye ülkeler ve medya kuruluşlarıyla doğrudan görüştüklerini, Kovid-19'a ilişkin son bilimsel kanıtlar ve salgının geçirdiği evrime ilişkin dünya kamuoyunu bilgilendirmeye devam ettiklerini belirtti. 

Kovid-19 taşıdığı halde hastalık belirtisi göstermeyen 'asemptomatik' hastalardan virüsün bulaşmasına ilişkin tartışmalara da değinen Ghebreyesus, "Şubat ayının başından beri, asemptomatik kişilerin Kovid-19 bulaştırabileceklerini söyledik ancak asemptomatik bulaşmanın derecesini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyacımız var. Bu araştırma halen devam ediyor" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi