Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son günlerde açıklanan tablolara ilişkin yaptığı açıklamada, "Önümüze daha bir umutla bakabiliriz. Tünelin ucunda ışığı gördük diyebiliriz" dedi.

Özlü bir yandan da, "'Geldiğimiz nokta itibariyle artık bu işin sonuna geldik bunu başardık rahatlayabilir miyiz?' diye sorarsanız. Hayır asla o güvenli noktada değiliz" diye uyardı.

'Herkes hala risk altında'

Ramazan Bayramı'na dikkati çeken Özlü, "Bayramı bir bulaş zinciri olmadan atlatabilirsek, bayram sonrası normale dönüşümüz çok yavaş yavaş olabilir. Birden bire çok hızlı bir geçiş olmayacak. Belki Covid öncesi gibi de tam olmayacağız. Çünkü aşı bulunmadığı için herkes hâlâ risk altında. Ama artık kısıtlamalar aşama aşama azaltılacak. Daha çok aktif hale geleceğiz" ifadelerini kullandı.

'Evde oturmaya devam edeceğiz'

Dişimizi sıkacağız bu işi sonlandırıncaya kadar tedbirlerden asla geri adım atmamamız lazım. Evde oturmaya devam edeceğiz. Sosyal izolasyona çok dikkat edeceğiz. Maske kullanacağız ve el hijyenimize dikkat edeceğiz.

Bunlarda bir gevşeme olursa bu yatay inme tekrar dikey hale gelebilir. İkinci bir pik ile karşılaşabiliriz. Bu çok olası yani çok kolay olabilecek bir kırılma noktası onun için güvende değiliz.

Editör: Haber Merkezi