Dünya koronavirüs tehdidiyle mücadele ederken, madeni bozuk paralarla ilgili de bir uyarı geldi.

Doçent Doktor Recep Aktimur, "Virüs en fazla metal yüzeylerde ve plastik yüzeylerde yaşam formunu sürdürüyor. Metal paralar bu konuda virüsün en başta gelen yaşam alanları arasında yerini alıyor” diye konuştu.

Aktimur şu ifadeleri kullandı:

Bu tarz salgınlarda en önemli bulaşma yolunun kişiden kişiye yakın temas olduğu ve bu konuda en önemli önlemin mecburi olmadıkça evden çıkmamak ve bu sayede kendimizi ve yakınlarımızı korumak olduğu söyleyen Doç. Dr. Aktimur, şöyle konuştu:

- Bu tarz salgınlarda en önemli bulaşma yolu kişiden kişiye yakın temas. Zorunlu olmadıkça evden çıkmamak gerekiyor. Bu önlemlere uyulmadığı takdirde 1 kişi üzerinden virüsün yaklaşık olarak bin kişiye ulaşabildiğini bilmemiz gerekiyor.

- Hijyen önlemlerinin değer kazandığı günümüzde, sosyal ilişkilerimizi azaltmanın yanında virüs ile dolaylı olarak temas etme ihtimalimizin bulunduğu hareketlerden kaçınmamız ve kendi kişisel hijyenimizi üst düzeyde tutmamız gerekiyor.

- Bu çerçevede hastalığın özellikle ölümcül olduğu 65 yaş üstü grupta olmasak dahi taşıyıcı olarak ailemizi ve sevdiklerimizi riske atacağımızı bilerek davranmamız çok önemli.

- Virüs en fazla metal yüzeylerde ve plastik yüzeylerde yaşam formunu sürdürüyor. Metal paralar bu konuda virüsün en başta gelen yaşam alanları arasında yerini alıyor.
 

Editör: Haber Merkezi