Koronavirüs aşısı dünya genelinde uygulanmaya başlandı. Türkiye'deki vatandaşlar da aşının ülkemizde ne zaman uygulanacağını merak ediyor. Beklenen açıklama, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın'dan geldi.

Aydın, "Şubat ayının ortalarından itibaren riskli grubu bağışık hale getirip, virüsün yayılmasını da kontrol edersek bahar ayını rahat geçiririz" dedi.

Aydın yaptığı açıklamada, aşılamanın ortalama 14 Ocak'ta başlayacağını ve yaklaşık 4 hafta sonra da ikinci doz aşılanmanın gerçekleşeceğini söyledi. Prof. Dr. Aydın, "65 yaş üzeri bireyler, öğretmenler, polisler, huzurevinde olan vatandaşlar ile kronik hastalığı olan herkesi aşılarsınız. Bunlar virüse yakalandığı zaman hastalığın ağır geçeceği, ölüm oranının yüksek olacağı kitleler. Bunları aşılarsak ki aşılayacağız; biz Şubat ayının ortalarından itibaren riskli grubu bağışık hale getirip, virüsün de yayılmasını kontrol edersek bahar ayını rahat geçiririz" dedi.

Editör: Haber Merkezi