Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla mücadelesinin hem Dünya Sağlık Örgütü hem de Batılı basın yayın organları tarafından örnek gösterildiğini belirterek, sadece son bir yılda toplam 16 bin 160 yataklı sağlık tesisinin inşaatını tamamlayarak insanların istifadesine sunduklarını kaydetti.

"Dünyada 100'a yakın ülkenin henüz ilk doz aşıya dahi ulaşamadığı bir atmosferde biz 20 milyon doz aşıyı vatandaşlarımıza uyguladık." diyen Erdoğan, 2020'yi yüzde 1,8 gibi önemli bir büyüme oranıyla kapattıklarını vurguladı.

Erdoğan, Türk ekonomisine dair karamsar senaryolar çizen uluslararası kuruluşların bu tablo karşısında rakamlarını düzeltmeye, güncellemeye başladığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Aynı şekilde ihracatta, sanayi üretiminde her ay yeni rekorların haberlerini alıyoruz. Mart ayında ihracatımız geçen yılın mart ayına göre yüzde 42,2 artışla tüm zamanların en yüksek aylık ihracatı olan 18,9 milyon dolara ulaştı. Elbette sıkıntılarımız var ama aynı zamanda geleceğe ümitle bakmak için pek çok sebebe de sahibiz. İnşallah 2021 senesini ülkemiz ve milletimiz için bir şahlanış senesine dönüştüreceğiz. Bunu da hep olduğu gibi kardeşlikle, dayanışmayla, birlik ve beraberlikle başaracağız. Tüm umutlarını Türkiye'nin tökezlemesine, ülkemizin kaosa ve krize sürüklenmesine bağlayan muhterislere fırsat vermeyeceğiz."
 

Editör: Haber Merkezi