Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı 68 yaşındaki Mustafa Oral, koronavirüs nedeniyle yaşama veda etti.

Bir hafta önce yüksek ateş ve öksürük nedeniyle Muğla'nın Milas ilçesindeki 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne başvuran Oral'ın koronavirüs testi pozitif çıktı.

Burada tedavisi başlayan, durumu ağırlaşınca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek, yoğun bakım servisine kaldırılan Oral, yapılan müdaheleye rağmen hayatını kaybetti. 

Oral'ın İzmir'de özel muayenehanesinin bulunduğu hastalanmadan birkaç gün önce Muğla’daki yazlığına geldiği öğrenildi. Oral’ın eşi de karantina altına alınırken, virüsü bir hastasından kaptığı iddia edildi.

Türk Diş Hekimleri Birliği, "TDB Yüksek Disiplin Kurulu Başkanımız Mustafa Oral'ı kaybetmiş olduğumuzu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Tüm dişhekimliği camiası adına üzüntümüz çok büyüktür. Mesleğimize ve Birliğimize yapmış olduğu katkılardan ötürü Sayın Mustafa Oral'ı daima saygı ve sevgiyle anacağız. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz" açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi