Doç. Dr. Alper Şener, 3 ile 7 günlük dalgalanmalarda iyileşen vaka sayısının arttığını, yeni vaka sayısının ise minimum seviyede olduğunu ifade eden Şener, tedbirlerin bir anda kaldırılması halinde olgu sayısında patlama yaşanabileceğini, bu yüzden tedbirlerin kademeli olarak kaldırılması gerektiği değerlendirmesini yaptı.

Maske kullanımına devam edilmeli

“Bu işe kafa yoranlar çok rahat değil. Önlemlerin ilk kalktığı zamanda olgu sayısında patlama olmazsa biz rahat edeceğiz” diyen Şener, virüs yükünü en düşük seviyede tutuncaya kadar maske kullanımına ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Bu süreç devam edecek

Şener, “Bu önlemler kalksa dahi bizim dikkat etmemiz gereken bir şey var: Bu süreç artık bu şekilde devam edecek. Bulaşıcılığı yüksek olan bir hastalıktan bahsediyoruz.

Bulaşıcılığı yüksek olan hastalıklarla mücadelenin metodu bellidir. Toplumun yüzde 60-70’inin bağışıklık kazanması lazım. Bunu da ya aşıyla yaparsınız, ya da doğal bağışıklık yöntemiyle. Aşı olmadığı için doğal bağışıklığa izin vermedik” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi