Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus koronavirüsle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'nin koronavirüs salgını ile mücadelede ülkelere gönderdiği tıbbi yardımın önemli olduğunu belirten Ghebreyesus, bunu takdir ettiğini söyledi.

Ghebreyesus, Türkiye’nin Kovid-19 konusunda sergilediği dayanışmanın tüm dünyaya örnek olması gerektiğini vurguladı ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı komşu ve başka ülkelere Kovid-19 konusundaki katkılarından dolayı takdir ediyorum" dedi.

Türkiye'nin doğal felaketler konusunda tecrübeli olduğunu ifade eden direktör, "Türkiye her zaman yardım elini uzatmıştır şimdi de uzatıyor" diye konuştu.

Ghebreyesus, şunları söyledi:

- Kovid-19'un küresel çapta yayılmaya başlamasından bu yana, Türk Konseyi liderleri, hastane imkanlarının paylaşılması, insani yardım, test kitlerinin tedarik edilmesi, klinik tecrübelerinin paylaşılması ve tıbbi destek de dahil yakın iş birliği yapıyor.

- Türk Konseyi liderlerinin birlik çağrısı ve bu krizin insanlığı bir araya getirmesi gerektiğini tasdik etmeleri beni tümüyle cesaretlendiriyor. DSÖ, güçlü desteğinize minnettardır. Bu ortak tehdidin birlikte üstesinden gelmeyi umuyoruz.

Editör: Haber Merkezi