Saat 13.30'da toplanan bilim kurulunun ardından iki bakan açıklama yapıyor 

Fahrettin Koca'nın açıklamaları:

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüse ilişkin "Bilim, bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor. Bu insan sağlığının yeni ve sırrı tam olarak çözülememiş düşmanı." dedi.

Bakan Koca sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek her birimize bağlıdır. Orta yaşlardaki vaka sayısı az değil. Virüs genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor. Başlardaki kendimizi koruma refleksi bizi her şeye rağmen avantajlı kılıyor."

Sağlık Bakanı Koca okullara verilen aranın tatili olarak görünmemesi gerektiğini vurgulayarak, verilen aranın uzatılacağını söyledi. Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

-Kara ve hava yolunda, uçakta hangi düzende oturulması gerektiği belirlenecek. Bu tip ulaşımda olabilecek teması minimalize edecek bir yaklaşımı Bilim Kurulu gündemine aldı.

-1250 kutu ilaç getirdik, 3750 kutu daha sipariş verdik. Tabii faydası olup olmadığını da görmek istiyoruz. Yoğun bakımda orada görüyorsunuz, 136 hasta var. Her hastada bir kutu kullanıldığını biliyoruz.   

Ziya Selçuk'un açıklamaları:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 30 Nisan'a kadar tatil edildiğini ancak uzaktan eğitime devam edileceğini açıkladı. Selçuk'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

-Sınavlar konusu işin başından beri gündemimizde ve prensip olarak biz sınavın zamanında yapılmasını önemseriz. LGS'nin ne şekilde yapılacağına dair 3 senaryomuz var. Bu anlamda sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi tamamen buradaki kararlara bağlı olacak. ÖSYM ve YÖK'le istişarelerimiz devam ediyor. Sınav stresini asgariye indirecek tedbirler alıyoruz.