Sosyal medyada işadamı Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın evinde koronavirüst kitiyle test yapmasının yayınlanması büyük tepki geçti.

Sancak kitleri kendisinin parayla aldığını belirterek faturayı paylaşmayı tepkiyi daha da artırdı. Sancak'ın 125 adeta kit aldığı belirtilirken, bakan Fahrettin Koca'ya "Kişiye özel korona testi mi satılıyor?" sorusu yöneltildi. 

Gelen tepkiler üzerine Murat Sancak sosyal medya hesabından  “Sosyal medyada dolaşan bir videoda denediğimiz görülen ürün CCA Sağlık Hizmetleri'nden ücreti mukabili şirketimize temin edilmiştir. Aile ortamında deneme amaçlı yapılan testin videosu hiçbir amaç güdülmeden tamamen bilgim dışında paylaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

Çekilen görüntüler, bugünkü Bilim Kurulu toplantısından sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da soruldu. Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

*Testin iznini Bakanlık olarak biz veriyoruz. Biz hiçbir vatandaşımızın para vererek ücretli olarak bu testi yapmasını tasvip etmiyoruz. Özel kuruluşların veya kişilerin dışarıdan veya içeriden kendi başına kit alarak bu numuneleri test ediyor olması asla kabul edeceğimiz bir durum değil. Bunun için gereken yapılır."

Editör: Haber Merkezi